Ακόμα και λίγες ώρες μέτριας άσκησης την εβδομάδα μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, αναφέρει νέα έρευνα.

Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι αν οι Αμερικανοί έκαναν 5 ώρες μέτριας έντασης άσκηση την εβδομάδα- όπως συνιστάται -περισσότερα από 46.000 περιστατικά καρκίνου θα είχαν αποφευχθεί σε ετήσια βάση.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το 3% όλων των περιστατικών καρκίνου στις ΗΠΑ σε ενήλικες 30 ετών και άνω, από το 2013 έως το 2016, αποδίδονται στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Τέτοια περιστατικά αφορούσαν περισσότερο τις γυναίκες (σχεδόν 33.000) έναντι των αντρών (σχεδόν 14.300) σε ετήσια βάση.

Οι ερευνητές του American Cancer Society, δήλωσαν ότι όταν εστίασαν στα είδη καρκίνου, κατέληξαν ότι περίπου το 17% των καρκίνων στομάχου, το 12% των καρκίνων του ενδομητρίου, το 11% των καρκίνων στα νεφρά και το 9% των καρκίνων στο παχύ έντερο συνδέονταν με την έλλειψη άσκησης.

Επίσης το 8% των καρκίννων οισοφάγου, το 7% των καρκίνων μαστού και το 4% των καρκίνων ουροδόχου κύστης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενθαρρυνθεί η σωματική δραστηριότητα ως μέσον πρόληψης του καρκίνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα