Προβλήματα όρασης στη μέση ηλικία θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο μιας γυναίκας για κατάθλιψη, αναφέρει νέα έρευνα.

Ποσοστά προβλημάτων όρασης και κατάθλιψής αυξάνονται στη μέση ηλικία, αλλά οι γνώσεις για το πώς η όραση επηρεάζει την κατάθλιψη εκείνη την περίοδο είναι περιορισμένες. Η νέα έρευνα εντόπισε σημαντική σχέση μεταξύ βλάβης στην όραση και εμφάνισης κατάθλιψης.

Η Dr. Stephanie Faubion, του North American Menopause Society, δήλωσε ότι δεδομένου ότι ο συνδυασμός προβλημάτων όρασης και κατάθλιψης έχει πολύ αρνητική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία, η έγκαιρη διόρθωση των προβλημάτων όρασης είναι σημαντική για τη μελλοντική ποιότητα ζωής.

Η έρευνα, με επικεφαλής την Carrie Karvonen-Gutierrez, του University of Michigan, Ann Arbor, δημοσιεύτηκε στο Menopause.

Στην ανάλυση στοιχείων από την έρευνα Study of Women's Health Across the Nation οι ερευνητές ανακάλυψαν σημαντική σχέση μεταξύ βλάβης στην όραση και κατάθλιψης. Η σχέση ίσχυε για ελαφρά, μέτρια και σοβαρά προβλήματα όρασης σε γυναίκες μέσης ηλικίας.

Ερευνητές σημείωσαν ότι η κατάθλιψη στη μέση ηλικία μπορεί να παρεμβληθεί στην υγιή γήρανση και να οδηγήσει σε φτωχά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην υγεία.

Ο έγκαιρος εντοπισμός και η αντιμετώπιση προβλημάτων όρασης σε γυναίκες μέσης ηλικίας είναι σημαντικό μέρος βοήθειας προς αυτές ώστε να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Μεσήλικες γυναίκες έχουν υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες και η κατάθλιψη είναι πιο συνήθης στις γυναίκες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα