Δημοσιεύθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά από τον ειδησεογραφικό οργανισμό “USNews”, η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων «Best Globa lUniversity Ranking 2022». Πρόκειται για μία από τις επτά πιο σημαντικές κατατάξεις παγκοσμίως. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στη θέση 260 μεταξύ των 1750 Πανεπιστημίων, και στην 1η θέση μεταξύ των δέκα (10) Ελληνικών Ιδρυμάτων που βρίσκονται στην εν λόγωκατάταξη. Επιπροσθέτως καταλαμβάνει την 46η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο -ερευνητικό αντικείμενο των «μεταδοτικών ασθενειών». Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ε.Κ.Π.Α. κατέχει τη 111η θέση μεταξύ των 638 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Από το σύνολο των πανεπιστημίων που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, επιλέχθηκαν αρχικά 1849 Πανεπιστήμια με την τελική συνολική κατάταξη των 1750 καλύτερων Πανεπιστημίων να καλύπτει ένα εύρος 90  χωρών.  Η εν λόγω κατάταξη λαμβάνει δεδομένα από την εταιρεία Thomson Reuters.

Για να συμπεριληφθεί ένα Πανεπιστήμιο στα 1750, θα πρέπει  πρώτα να είναι μεταξύ των κορυφαίων 250 πανεπιστημίων στα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας φήμης της Thomson Reuters. Στη συνέχεια, ένα ίδρυμα πρέπει να είναι μεταξύ εκείνων που είχε τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιεύσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών και τα άρθρα αυτά να αναφέρονται ή να αναπαράγονται από τα κορυφαία 200 της προαναφερθείσας έρευνας φήμης. Στην κατάταξη του 2022 λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιεύσεις όλων των Ιδρυμάτων για την περίοδο 2015-2019.Για να συμπεριληφθεί ένα Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει δημοσιευμένα τουλάχιστον 1500 ερευνητικά τεκμήρια (άρθρα, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους κ.α) στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα