ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Με έναν αναισθησιολόγο έχει μείνει το νοσοκομείο της Λέρου και χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο Πάτμου»

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών των δομών υγείας στο Βόρειο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου κ Γ Τσουκαλάς, μόνο με έναν αναισθησιολόγο έχει μείνει το νοσοκομείο της Λέρου και καθώς είναι αδύνατο να υπηρετεί και να εφημερεύει όλο το μήνα το νοσοκομείο μένει για 15 ημέρες χωρίς τις απαραίτητες εφημερίες. Ταυτόχρονα, χωρίς καρδιολόγο έχει μείνει το Κέντρο Υγείας Πάτμου, καθώς η προσωρινή επίλυση του ζητήματος με μετακίνηση καρδιολόγου από το νοσοκομείο Λέρου μόνο για πέντε ημέρες δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά: «Για δεκαπέντε ημέρες το μήνα το νοσοκομείο της Λέρου, στην ουσία δεν έχει αναισθησιολόγο. Ακόμη και αυτός όμως ζητούν να συνοδεύει ασθενείς στις αεροδιακομιδές. Το νοσοκομείο της Λέρου για δεκαπέντε ημέρες λειτουργεί σαν κέντρο υγείας. Στο νοσοκομείο της Λέρου οι οργανικές θέσεις των αναισθησιολόγων είναι τρεις. Προκηρύχθηκαν δύο θέσεις. Η μια αναισθησιολόγος τέθηκε σε αναστολή και έμεινε ένας που δεν μπορεί να καλύψει τα περιστατικά. Χωρίς καρδιολόγο έχει μείνει όμως το Κέντρο Υγείας Πάτμου. Για την επίλυση του προβλήματος είχε δοθεί λύση με την μετακίνηση καρδιολόγου από το νοσοκομείο Λέρου αλλά μόνο για πέντε ημέρες.»

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει με στόχο την άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος;
  2. Ποια βήματα θα γίνουν για τη στελέχωση των δομών Υγείας των δυο νησιών ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών, κατοίκων και επισκεπτών της Λέρου και της Πάτμου;
  3. Ποια λύση εξετάζεται με σκοπό την προσωρινή επίλυση του θέματος μέχρι να βρεθεί οριστική λύση;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα