Mε μεγάλη επιτυχία  και χριστουγεννιάτικη διάθεση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στην Οδοντιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α η 4η εθελοντική αιμοδοσία στην περίοδο του κορωνοϊού. Οργανώθηκε από το σύλλογο ADSA (Athens Dental Students Association) των φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής υπό την καθοδήγηση του Αναπλ. Καθηγητή κ. Φ. Τζέρμπου και του Επικ. Καθηγητή κ. Πετσίνη σε συνεργασία με τη Ν.Υ.Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Δ/ντρια Καθ.Μ.Πολίτου).

Στο πλαίσιο της δράσης αιμοδοσία 365 που υποστηρίζεται από το ίδρυμα Ιωάννη Λάτση πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εθελοντισμό στην Αιμοδοσία. Εξήντα αιμοδότες προσέφεραν αίμα, ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο δώρο για τον άγνωστο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στη δράση συμμετείχαν 90 άτομα  και συμπληρώθηκαν 300 ερωτηματολόγια για τα κίνητρα στην Αιμοδοσία. Ευχαριστίες στους αιμοδότες για το πολύτιμο Χριστουγεννιάτικο δώρο τους

Το ΕΚΠΑ καλλιεργεί και προωθεί το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο  και υποστηρίζει ενεργά την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προσέλκυση συνειδητοποιημένων αιμοδοτών και κυρίως για τη συντήρηση της επαναλαμβανόμενης αιμοδοσίας με πρακτικές προσαρμοσμένες στον τοπικό πολιτισμό και περιβάλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο