Ισως από τη νέα χρονιά να έχουμε νεότερα για τα μονοκλωνικά αντισώματα, αλλά από άλλη εταιρεία, όπου και πάλι το θέμα θα το διαχειριστεί ο ΙΦΕΤ. Το θέμα είναι ότι αυτά τα νέα είναι κατά γενική ομολογία καλά, καθώς επιβεβαιώνουν ότι αυξάνονται σταθερά τα "όπλα κατά του Κορωνοϊού" και άρα πρέπει να λέγονται φωναχτά! Γιατί; γιατί βοηθούν να ανέβει η πεσμένη ψυχολογία. 

Στην παρούσα φάση, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα της  Regeneron - Roche που έχει παραλάβει ο ΙΦΕΤ,  έχουν διατεθεί περί τα 790 περίπου. Γεγονός, που σημαίνει ότι έχουμε στη φαρέτρα μας και άλλα για ασθενείς που νοσούν και μπορούν να λάβουν, εφόσον βεβαίως πληρούν τα κριτήρια χορήγησης που έχουν τεθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Υπενιθυμίζεται, ότι ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να υποβάλει για έναν ασθενή, αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων, μόνο εάν ο ασθενής έχει ηλικία 12 ετών και άνω, έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR test και το τελευταίο έχει διενεργηθεί στον ασθενή κατά το τελευταίο πενθήμερο.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου
"ΑνθίΖΩ" με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο
Eρχονται και άλλα προγράμματα πρόληψης