Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά 100.000 πληθυσμό. Τα οφέλη της Αιμοδοσίας αφορούν όχι μόνο στον δέκτη αλλά και στον ίδιο τον εθελοντή. Ο εθελοντής κάνει το χρέος του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο καθώς συνεισφέροντας στην επάρκεια αίματος, ιδιαίτερα σε περιόδους θέρους και εορτών, μπορεί να βοηθήσει να σωθεί μία ζωή. Ταυτόχρονα, ο εθελοντής βοηθάει και τον ίδιο του τον οργανισμό.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, στις 22 Δεκεμβρίου 2021, 09.00π.μ. – 14.00μ.μ. στη ΔΕΘ με την συνδρομή των Νοσηλευτών που εξειδικεύονται στη Δημόσια Υγεία/ Κοινοτική Νοσηλευτική.

Αναλυτικά, η δράση θα περιλαμβάνει ενημέρωση του κοινού με διανομή φυλλαδίων από τους Νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα της Δημόσιας Υγείας/ Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 3ης Υ.ΠΕ., σχετικά με τα οφέλη της Αιμοδοσίας και την σημαντικότητά της αλλά και την εξάλειψη της προκατάληψης που υπάρχει απέναντι σε αυτή. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν κατά την Εθελοντική Αιμοδοσία του κοινού και των ίδιων των Νοσηλευτών, θα διατεθούν για την κάλυψη μεταγγίσεων ασθενών σε Νοσοκομεία της 3ης Υ.Π.Ε.

Οι φορείς υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της δράσης είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 3ης ΥΠΕ, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και η Αιμοδοσία του Γ.Ν.Θ. «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».

Πληροφορίες για την Εκδήλωση

Διάρκεια: 22 Δεκεμβρίου 2021, 09:00 πμ – 14:00μμ

Χώρος: ΔΕΘ-Θεσσαλονίκης, Περίπτερο 14.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;