Mεγάλα νοσοκομεία στην περιοχή της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν τη χρήση θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα λόγω έλλειψης της αγωγής, η οποία φαίνεται να είναι αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής Όμικρον, αφήνοντας τους γιατρούς χωρίς σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση σοβαρά άρρωστων ασθενών.

Τα New York University και Valley Health System στο New Jersey ενημέρωσαν τους γιατρούς την Κυριακή ότι αναστέλλουν προγράμματα μονοκλωνικών αντισωμάτων και δεν θα χορηγούν τις αγωγές έως να λάβουν περισσότερες παρτίδες από τις υπηρεσίες υγείας. Τα νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι δεν είναι σαφές πότε θα εφοδιαστούν και πάλι.

Στο μεταξύ το Mount Sinai Health System στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χορηγεί μονοκλωνικά αντισώματα στα Επείγοντα. Δεν διευκρίνισε αν η απόφαση είναι αποτέλεσμα θεμάτων με τα αποθέματα.

Θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενών με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από κορωνοιό.

Μόνο ένα από τα διαθέσιμα αντισώματα, το sotrovimab,της  GlaxoSmithKline, φαίνεται να είναι αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Όμικρον.

Ο Dr. Marcus Plescia, δήλωσε ότι νοσοκομεία σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν πολύ περιορισμένα αποθέματα του sotrovimab, δεδομένου ότι  είναι πολύ νέο.

Aν και η τρέχουσα προσφορά του sotrovimab είναι ‘’περιορισμένη’’ το the Department of Health and Human Services περιμένει πως περισσότερες από 300.000 δόσεις θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα.

Πηγές:
nbcnews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]