Οι τέσσερις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων που λειτουργούν κατά της Omicron έχουν επαρκείς τιμές για την αποτελεσματικότητά τους, σύμφωνα με έκθεση της που δημοσίευσε προ ημερών το Ινστιτούτο Κλινικής και Οικονομικής Επιθεώρησης (ICER).

Η έκθεση εξέτασε τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας των αντισωμάτων των εταιρειών Pfizer (Paxlovid), Merck (molnupiravir), GlaxoSmithKline και Vir (sotrovimab) και του γενόσημου φαρμάκου φλουβοξαμίνης, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τον FDA για τη θεραπεία του CoViD-19, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός ετικέτας για τη θεραπεία της πάθησης.

Το Sotrovimab είχε το υψηλότερο κόστος ανά νοσηλεία που αποφεύχθηκε στα 91.000 δολ. και το κόστος του ανά έτος ζωής προσαρμοσμένης ποιότητας ήταν 69.000 δολ.

Το κόστος του Molnupiravir ανά νοσηλεία που αποφεύχθηκε ήταν 63.000 δολ. και το κόστος του ανά έτος ζωής προσαρμοσμένης ποιότητας ήταν 55.000 δολ.

Oσον αφορά το κόστος του Paxlovid ανά νοσηλεία που αποφεύχθηκε ήταν 21.000 δολ. και το κόστος του ανά έτος ζωής προσαρμοσμένης ποιότητας ήταν 18.000 δολ.

Τέλος, το κόστος της φλουβοξαμίνης ανά νοσηλεία που αποφεύχθηκε ήταν 7.000 δολ. και το κόστος της ανά έτος ζωής προσαρμοσμένης ποιότητας ήταν 6.000 δολ.

Οπως επισημαίνει το Ινστιτούτο στην έκθεσή του, οτιδήποτε κοστίζει κάτω από 100.000 δολ. το έτος είναι οικονομικά αποδοτικό.

Πηγές:
www.beckershospitalreview.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;