Οι επισκέψεις στα Επείγοντα λόγω διατροφικών διαταραχών στους εφήβους, στις ΗΠΑ, διπλασιάστηκαν κατά την πανδημία COVID-19 σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, αναφέρουν στοιχεία του Centers for Disease Control and Prevention

Παρομοίως, οι επισκέψεις λόγω αυτοτραυματισμού σε ανθρώπους ηλικίας 12 - 17 ετών αυξήθηκαν κατά 50% ή περισσότερο έναντι των στοιχείων του 2019 σε κάθε έτος που επηρεάστηκε από την πανδημία.

Επισκέψεις που συνδέονταν με συμπτώματα διαταραχών ψυχικής υγείας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν έως 60% την ίδια περίοδο, ενώ αυτές που συνδέονταν με δηλητηρίαση από φάρμακα ή υπερβολική δόση αυξήθηκαν έως 70%.

Αυτές οι αυξήσεις συνέβησαν παρά τη γενική πτώση στις επισκέψεις στα επείγοντα παιδιών και εφήβων από την έναρξη της πανδημίας.

Οι παιδιατρικής επισκέψεις στα επείγοντα μειώθηκαν κατά 51% το 2020, 22% το 2021 και 23% τον Ιανουάριο φέτος, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Παράγοντες που επηρεάζουν φροντιστές, νόσοι, ανησυχίες για την ψυχική υγεία, οικονομικές δυσκολίες θα μπορούσαν να αυξάνουν τις ευαλωτότητες των παιδιών και εφήβων.

Μεταξύ παιδιών 4 ετών και κάτω, οι επισκέψεις στα επείγοντα λόγω χρήσης μαριχουάνας υπερτριπλασιάστηκαν μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιανουαρίου 2020 σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019.

Παιδιά 5 έως 11 ετών τριπλασίασαν τις επισκέψεις στα επείγοντα λόγω χρήσης μαριχουάνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι επισκέψεις λόγω αυτοτραυματισμού αυξήθηκαν έως 60% μεταξύ  2020 και  2022, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν την πανδημία.

Οι ερευνητές του CDC, σημειώνουν ότι η απώλεια γονέων των παιδιών και εφήβων, αυξήσεις σε άλλες δυσκολίες και διαταραχές στην καθημερινή ρουτίνα λόγω της πανδημίας, θα μπορούσαν επίσης να αυξάνουν τις ανησυχίες υγείας και ανθυγιεινές συμπεριφορές αντιμετώπισης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο