Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμα μία φορά, στοχεύοντας στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία γνώσης Πρώτων Βοηθειών και την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ. και ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε, με την πολύτιμη συμβολή κορυφαίων αθλητών του Ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Ολυμπιακός),  ο Λευτέρης Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός) και ο Νίκος Παππάς (ΑΕΚ), στέλνουν ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα ορθής γνώσης παροχής Α’ Βοηθειών, οι οποίες μπορούν να σώσουν μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Παράλληλα, προτρέπουν τον κόσμο να γνωρίσει τις Πρώτες Βοήθειες δίπλα στους κορυφαίους εκπαιδευτές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΣΑΚΕ, η 13η αγωνιστική της STOIXIMAN BASKET LEAGUE ήταν αφιερωμένη στις Πρώτες Βοήθειες και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με τους εκπαιδευτές του Ε.Ε.Σ. να πραγματοποιούν επίδειξη Πρώτων Βοηθειών, στα ημίχρονα όλων των αναμετρήσεων της αγωνιστικής.

Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και Ε.Ε.Σ, ενώ σχεδιάζονται νέες κοινές δράσεις, με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού και την ανάδειξη της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. επισκεφθείτε το www.redcross.gr ή καλέστε στο 210 5248132.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]