Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναμένει να εισπράξει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος από τις πωλήσεις του εμβολίου της για την COVID-19.

Η Moderna ανέφερε στην έκθεση κερδών της, ότι εισέπραξε 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και η αξία των πωλήσεων του εμβολίου έφθασε σε σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια για όλο το περασμένο έτος, το πρώτο πλήρες έτος που πουλούσε το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Το 2021, παραδώσαμε 807 εκατομμύρια δόσεις με περίπου το 25% αυτών να πηγαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε το 2022 για να βοηθήσουμε στον τερματισμό της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ο CEO της Moderna, Stephane Bancel. μία δήλωση.

"Η Moderna γνώρισε εκθετική ανάπτυξη και έχουμε υπερδιπλασιάσει το μέγεθος της ομάδας μας τον τελευταίο χρόνο με μια παγκόσμια ομάδα 3.000 ατόμων."

Ο Bancel είπε ότι η COVID-19 μπορεί να μετακινηθεί από τη φάση της πανδημίας σε ένδημική φάση κάποια στιγμή φέτος και ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν ενισχυτικά εμβόλια το φθινόπωρο.

Η πρόβλεψη των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις το 2022 είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές. Το εμβόλιο της Moderna είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 70 χώρες.

Πηγές:
UPI

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό: Τα συμπτώματα που χτυπούν καμπανάκι
Υπέρταση: "Ευθύνεται" για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015