Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό «UPLIFT Innovation Challenge» για το project «Me and my doctor». Αυτά είναι καλά νέα, καθώς επιβεβαιώνει ότι μέχρι τώρα ο Σύλλογος έχει πετύχει τον στόχο του να είναι δίπλα στους ασθενείς.

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν το Bath Institute for Rheumatic Diseases (BIRD) από τη Μεγάλη Βρετανία. Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν σε τέσσερεις χώρες, οι οποίες ήταν οι ΗΠΑ, η Ταιβάν, οι Φιλιππίνες, και η χώρα μας. Το Επιδέρμια, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ήταν ο μόνος Σύλλογος ασθενών που διακρίθηκε από την Ευρώπη.

Το Επιδέρμια με το project «Me and my doctor», το οποίο θα υλοποιηθεί εντός του έτους 2022, αποσκοπεί στη βελτίωση της σχέσης και της επικοινωνίας μεταξύ των ασθενών και των γιατρών. Το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ τους θα επιφέρει την καλύτερη διαχείριση της ασθένειας, θα μπορέσουν οι γιατροί να ακούσουν τις φωνές των ασθενών και να κατανοήσουν τις βαθύτερες ανάγκες τους. Επιπλέον, οι ασθενείς θα εκπαιδευτούν σχετικά με τη συμμόρφωσή τους στη θεραπεία και την επίσκεψή τους στον γιατρό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας