Ο γερμανικός ιατρικός σύλλογος (BÄK) και η γερμανική εταιρεία νοσοκομείων (DKG) εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για πιθανή διακοπή της ιατρικής βοήθειας στην Ουκρανία. Η εγκληματική ρωσική επίθεση, όπως λένε, κοστίζει σοβαρά σε ανθρώπινες ζωές και προκαλεί άμεσα σωματικό και ψυχικό πόνο.  

Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στο ρωσικό σύστημα υγείας αξιώνουν από τον Πούτιν τον τερματισμό της επιθετικότητας.

Εκτός από αυτό, οι μαζικές επιθέσεις θα μπορούσαν να καταστρέψουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης στις επίμαχες περιοχές και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή του περικυκλωμένου από τις μάχες πληθυσμού, αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση BÄK και DKG.

"O βομβαρδισμός ουκρανικών νοσοκομείων είναι μία ακόμη απόδειξη για την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής.  

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση για να παράσχουμε και να συντονίσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια από την Γερμανία προς την Ουκρανία και επί του προκειμένου να δεχθούμε στην Γερμανία τραυματισμένους και άλλους ασθενείς από τις πολεμικές περιοχές, εκεί όπου πλέον δεν είναι δυνατή καμία ιατρική περίθαλψη.

Για να μπορέσουμε να παράσχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ιατρική βοήθεια στις προσφυγικές δομές των παρακείμενων κρατών, ο ιατρικός και σύλλογος και η εταιρεία νοσοκομείων κάνουν έκκληση για δωρεές.

Χρειάζονται επειγόντως γάζες, φάρμακα, ιατρικός και τεχνολογικός εξοπλισμός όπως και ψυχολογική υποστήριξη", αναφέρεται στην εν λόγω κοινή ανακοίνωση.

Και οι δύο υγειονομικοί φορείς κάνουν έκκληση στην ρωσική ηγεσία να σταματήσει αμέσως αυτό τον πόλεμο που καταπατά το διεθνές δίκαιο.

Πρέπει επίσης, όπως είπαν, να δημιουργηθεί άμεσα διάδρομος διαφυγής στα πολεμικά μέτωμα για την μεταφορά των τραυματιών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις