Ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και 10 Δήμους της Αττικής με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό.
Πλήθος πολιτών έφτασε χθες στα επιλεγμένα σημεία στους 10 Δήμους της Αττικής, προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Οι Δήμοι που συμμετέχουν στη Δράση είναι οι εξής: Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αμαρουσίου,Δήμος Γλυφάδας,Δήμος Ηρακλείου,Δήμος Κηφισιάς,Δήμος Νέας Σμύρνης,Δήμος Παλαιού Φαλήρου,Δήμος Παπάγου - Χολαργού,Δήμος Πειραιά, Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ν. Σμύρνης, το οποίο είναι ένα από τα σημεία συγκέντρωσής του υλικού, προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εθελοντές που συμμετέχουν στη Δράση, αλλά και πολίτες τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που επιδεικνύουν.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Ν. Σμύρνης Π. Γιατζίδης.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

Η αλληλεγγύη έχει το «πρόσωπο» των δεκάδων πολιτών της Αττικής. Η θερμή τους ανταπόκριση στην πρόσκληση ανθρωπιάς που τους απευθύναμε είναι συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε και με άλλες ανάλογες δράσεις. Θέλω να τους ευχαριστήσω όπως και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την καλή συνεργασία που έχουμε διαχρονικά, καθώς και τους Δήμους της Αττικής και προσωπικά τους Δημάρχους που συμμετέχουν στη Δράση. Παράλληλα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που κάνουν τη διαλογή των φαρμάκων για να φθάσουν στους αποδέκτες τους.
Μαζί τους στήσαμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς για τον Ουκρανικό λαό στο οποίο θα είμαστε δίπλα όσο καιρό δοκιμάζονται άδικα. Στόχος μας να προσφέρουμε κάθε βοήθεια που χρειάζεται ο πληττόμενος Ουκρανικός λαός  και συγχρόνως να φθάσουν με ασφάλεια και έγκαιρα μέχρι και το τελευταίο κουτί τα φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουμε. Επιθυμούμε επίσης να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα τερματισμού του πολέμου, ώστε οι άνθρωποι να επανέλθουν στην ομαλή τους ζωή σε συνθήκες ειρήνης.
Τώρα είναι η ώρα των πράξεων, για αυτό και εμείς ως Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον ΙΣΑ έχουμε προχωρήσει και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η διενέργεια rapid test και η ιατρική συνδρομή σε Ουκρανούς πρόσφυγες που φθάνουν στην Αττική και η δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία σε όσους το χρειάζονται. Παράλληλα θα σταλεί στην Ουκρανία έμψυχο ιατρικό δυναμικό αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ν. Σμύρνης Π. Γιατζίδης επισήμανε τα εξής:

Βρισκόμαστε σήμερα στη Νέα Σμύρνη, έξω από το Δημαρχείο, προκειμένου να συγκεντρώσουμε υγειονομικό υλικό αλλά και είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Ήδη από μέρες ζητούσαν να γίνει αυτή η δράση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και με την υποστήριξη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Προσπαθούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας προκειμένου όσο το δυνατόν να απαλύνουμε το δράμα το οποίο ζει αυτή τη στιγμή. Ευχαριστούμε τους πολίτες της Νέας Σμύρνης  για τα είδη που προσφέρουν. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα και να φτάσουν στους πολίτες της Ουκρανίας τα αγαθά αυτά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το επιτυχημένο 12ο Bootcamp της Pfizer φέρνει 15 νέους εργαζόμενους στο CDI
Αττική: Καθυστερήσεις 5 ωρών για τα ασθενοφόρα - Επιχειρούν τα μισά, λόγω έλλειψης προσωπικού
Πανελλήνιο ρεκόρ στις μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων πέτυχε το Παπανικολάου