Η Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια μελέτη για τη χορήγηση χαπιού που θεραπεύει την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω τα οποίοα έχουν μολυνθεί από τον ιό και κινδυνεύουν από σοβαρή ασθένεια.

Η φαρμακοβιομηχανία με έδρα τη Νέα Υόρκη ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη θα συμμετέχουν 140 παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών του χαπιού της, Paxlovid. Η Pfizer επιδιώκει να συμπεριλάβει τελικά ακόμη μικρότερα παιδιά στη μελέτη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Το Paxlovid, το οποίο μείωσε τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά 89% σε προηγούμενη μελέτη, έχει εγκριθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες μεταξύ ασθενών με Covid-19 άνω των 12 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο.

Στις ΗΠΑ, τα παιδιά κάτω των 5 ετών εξακολουθούν να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια Covid-19, καθιστώντας την ανάγκη για θεραπείες ακόμη πιο επιτακτική.

Η Pfizer είπε ότι εργάζεται για να αναπτύξει μια «κατάλληλη για την ηλικία σύνθεση» για τρεις επιπλέον δοκιμαστικές ομάδες που περιλαμβάνουν παιδιά κάτω των 6 ετών. Θα εγγράψει μικρότερα παιδιά καθώς υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα από τις δύο πρώτες ομάδες.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας