Πολύ υψηλά στα ενδιαφέροντα και στις αγωνίες των νέων στην Ελλάδα, βρίσκονται τα θέματα της Υγείας.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη ανάλυση "Τι πιστεύουν οι νέοι", στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη από τη Marc για λογαριασμό της διαΝΕΟσις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Για το θέμα της πανδημίας η ανάλυση βασίστηκε τόσο στα στοιχεία της έρευνας για την "Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης για την Πανδημία του Κορωνοϊού" που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2021 από τη διαΝΕΟσις, όσο και σε εκείνα των ερευνών του 2022.

 Ποιες από τις παρακάτω είναι οι δύο μεγαλύτερες απειλές για το μέλλον των Ελλήνων

Όπως φαίνεται από τον παραπάνω πίνακα, οι νέοι κατατάσσουν σε υψηλότερη θέση τους κινδύνους από ασθένειες - πανδημίες, έναντι των μεγαλύτερων ηλικιών.

Το 8,1% των Ελλήνων ηλικίας 17 έως 24 ετών χαρακτηρίζουν υψηλό τον κίνδυνο, έναντι μόλις 4,1% στις ηλικίες 55 έως 64 ετών και 5,4% στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικός είναι ο δεύτερος πίνακας, στον οποίο αποτυπώνονται τα ποσοστά των απαντήσεων που δόθηκαν σχετικά με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.

Από αυτόν, προκύπτει οι νεαρές ηλικίες 17 έως 24 ετών δίνουν το ίδιο υψηλά ποσοστό (38,9%) στην έλλειψη ευκαιριών και στην απειλή κακής ψυχικής υγείας.

Πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό, έπειτα από εκείνο της ανεργίας (47,4%) και του αβέβαιου επαγγελματικού και ασφαλιστικού μέλλοντος (41,1%).

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανησυχία για την ψυχική υγεία είναι σημαντικά μεγαλύτερη στους νέους από ό,τι στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το ίδιο ισχύει και για την ανησυχία σχετικά με την κακή σωματική υγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]