Το ΙΑΣΩ Παίδων, προχώρησε σε σύμπραξη συνεργασίας με την Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ “Αττικόν”. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας συμβάλλει ουσιαστικά στην προαγωγή της Παιδιατρικής σε επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής εκπαίδευσης, κλινικής πράξης και έρευνας για τηνπαροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους μικρούς ασθενείς.

Οι άξονες της συνεργασίας περιλαμβάνουν τη δημιουργία από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιστημονικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων, την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και την εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΙΑΣΩ Παίδων και στα Ειδικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ “Αττικόν”. Επίσης, η αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού βαθμού δυσκολίας καθώς και η διενέργεια διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων όταν προκύπτουν ανάγκες εξειδικευμένης φροντίδας ή χρήσης ειδικού εξοπλισμού τεχνολογίας αιχμής αποτελούν τους κυριότερους άξονες της συνεργασίας. Επιπρόσθετα, η δημιουργία και η εφαρμογή κοινών πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των νοσημάτων σύμφωνα με τα σύγχρονα βιβλιογραφικά δεδομένα έχουν ως στόχο την προαγωγή των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην χώρα μας. Σε επίπεδο ερευνητικού έργου και με τη σύμφωνη έγκριση των Επιστημονικών Συμβουλίων, το ΙΑΣΩ Παίδων και η Γ’ Παιδιατρική Κλινική θα συμμετέχουν σε κοινές  ερευνητικές δραστηριότητες.

Η κα Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Διευθύντρια Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ “Αττικόν” δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς η συνεργασία αυτή μεταξύ δύο κορυφαίων παιδιατρικών κλινικών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα συμβάλλει στη προαγωγή της παιδιατρικής φροντίδας, την ιατρική εκπαίδευση ειδικευομένων αλλά και νέων παιδιάτρων και τέλος θα ενισχύσει τις ερευνητικές δραστηριότητες και των δύο Ιδρυμάτων.

Η κα Θεοδώτα Λιακοπούλου-Τσιτσιπή, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ΙΑΣΩ Παίδων, Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΙΑΣΩ Παίδων δήλωσε ευτυχής καθώς μια προσωπική συνεργασία της με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, Διευθύντρια Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ “Αττικόν”, που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια και τα τελευταία δέκα χρόνια στο ΙΑΣΩ Παίδων, φθάνει σήμερα σε μια σημαντική συνεργασία των δυο κορυφαίων Παιδιατρικών Κλινικών του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην προαγωγή της παιδιατρικής φροντίδας πρωτίστως, αλλά και την εκπαίδευση των παιδιάτρων και την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας των δυο Κλινικών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις