Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τους έμπειρους και εξειδικευμένους εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, συνέβαλε καθοριστικά στην άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ παρείχαν εξ’ ολοκλήρου Υγειονομική και Διασωστική Κάλυψη σε όλες τις διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, αρχής γενομένης από την εκκίνηση και την εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ (8/9) μέχρι τον μεγάλο τερματισμό στη Λαμία (11/9), επεμβαίνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά σε δεκάδες έκτακτα περιστατικά που προέκυψαν, καθ΄ όλη τη διάρκεια της 4ήμερης αγωνιστικής δράσης.

Συνολικά στην Υγειονομική και Διασωστική Κάλυψη συμμετείχαν συνολικά 210 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από 12 διαφορετικά Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χρησιμοποιώντας 22 διασωστικά και υγειονομικά οχήματα, κοπτικά μηχανήματα και εξοπλισμό σχοινοδιάσωσης.

‘’Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνεργασίας και επαγγελματισμού, απέσπασαν τα πλέον κολακευτικά σχόλια των διοργανωτών (FIA, O.M.A.E., Υφυπουργείο Αθλητισμού)  του φετινού, απόλυτα επιτυχημένου, ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις’’. Μάλιστα, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο παρατηρητής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου επί ιατρικών ζητημάτων, Cem Boneval, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική οργάνωση και ανταπόκριση των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στις 15 ιδιαίτερα απαιτητικές ειδικές διαδρομές του φημισμένου «Ράλλυ των Θεών».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις