Της 'Ελσας Αλεξίου

Η γυναίκα της σημερινής εποχής καλείται να υπηρετήσει πολλαπλούς και συχνά απαιτητικούς ρόλους. Ανεξάρτητα από την ηλικία, την προσωπική, επαγγελματική και οικονομική της κατάσταση, αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις και συχνά βρίσκεται εκτεθειμένη σε καταστάσεις που απαιτούν επιδεξιότητα στη διαχείρισή τους. Είναι τότε, σε εποχές δυσκολιών ή ανατροπών, που η ανάγκη της προστασίας και "θωράκισης" γίνεται επιτακτική. Η ανάγκη να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά, σε όποιο στάδιο της ζωής της και αν βρίσκεται και σε κάθε τομέα της. Ασφάλεια στην υγεία, στις σχέσεις και την οικογένεια, στα οικονομικά και επαγγελματικά της ζητήματα. Σε όλα αυτά τα θέματα, η Ιδιωτική Ασφάλιση έρχεται να καλύψει μια πραγματική ανάγκη στη ζωή των γυναικών. Λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικές περιπτώσεις προσωπικής και επαγγελματικής κατάστασής τους, μπορούμε να εντοπίσουμε τις ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε μιας από αυτές. Κάποια παραδείγματα βλέπουμε παρακάτω:

Η γυναίκα που ασχολείται κυρίως με το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών της, χωρίς να εργάζεται με αμοιβή, φροντίζει μεν τα πάντα ώστε το σπιτικό της να λειτουργεί και οι ανάγκες των μελών της οικογένειας να καλύπτονται, συχνά όμως παραμελεί τα θέματα που αφορούν στην ίδια, όπως π.χ. τη συνταξιοδότησή της. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο σύζυγος είναι εκείνος που εξασφαλίζει το οικογενειακό εισόδημα, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση απώλειας ή σοβαρής αδυναμίας του, η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων, ακόμη και επιβίωσης. Το κενό που δημιουργείται στον οικογενειακό προϋπολογισμό συχνά την οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο. 

Η εργαζόμενη γυναίκα, που στην προσπάθεια να προλάβει την απαιτητική της καθημερινότητα και τις πολλαπλές υποχρεώσεις, δίνει ελάχιστη ή και καθόλου σημασία στη ιδιωτική της ασφάλιση, θεωρώντας ότι ένα ομαδικό πρόγραμμα που της προσφέρει ο εργασιακός της φορέας την καλύπτει. Έτσι, μη έχοντας κάποιο ατομικό συμβόλαιο, προσαρμοσμένο στις δικές της ανάγκες, σε περίπτωση που βρεθεί εκτός της ομαδικής ασφάλισης, ανακαλύπτει ότι στην ουσία είναι ακάλυπτη και εκτεθειμένη σε κινδύνους.

Η γυναίκα που μένει άνεργη και που δεν έχει φροντίσει να καλυφθεί έγκαιρα και με συμφέροντες όρους (οικονομικά ασφάλιστρα) από βασικούς κινδύνους, διότι θεωρεί την ασφάλιση είδος πολυτελείας που αφορά μόνο "προνομιούχους". Προκειμένου να αποφύγει τα αδιέξοδα, είναι σημαντικό να έχει ενημερωθεί σωστά και να έχει εξοικειωθεί με ασφαλιστικές έννοιες όπως "ασφαλιζόμενο κεφάλαιο", "μόνιμη ολική ανικανότητα", "ανώτατο όριο κάλυψης". Πρόκειται για έννοιες που ασφαλώς δεν είναι πάντα ευχάριστες, όμως είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες, σε περιπτώσεις σοβαρής αλλαγής ή ανατροπής της οικονομικής κατάστασης της γυναίκας.  

Η γυναίκα επιχειρηματίας, που οφείλει να γνωρίζει πως να προστατεύσει, όχι μόνον τον εαυτό της, αλλά και την επιχείρησή της, συνάπτοντας τα κατάλληλα για κάθε περίπτωση ασφαλιστήρια συμβόλαια. Προγράμματα Ασφάλισης ευθύνης στελεχών διοίκησης, με τα οποία καλύπτονται πρόσωπα που από το Νόμο είναι υπεύθυνα για την εκπροσώπηση και διοίκηση μιας εταιρείας, από την έκθεση τους σε κίνδυνο (όπως δέσμευση περιουσίας) εξαιτίας αμελών πράξεων και παραλείψεων.

Στην F2F πιστεύουμε πως η γνώση είναι δύναμη, γι’ αυτό και ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των γυναικών, γύρω από τα θέματα της προσωπικής τους ασφάλισης και ευημερίας. Στεκόμαστε δίπλα τους ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν τις ανάγκες, να αναγνωρίσουν τους πιθανούς κινδύνους, να προβλέψουν και να χαράξουν το προσωπικό τους "πλάνο προστασίας" και ασφάλειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]