Το δέρμα του προσώπου σας εκτίθεται κάθε μέρα στο μακιγιάζ, στον ιδρώτα, στα ρυπογόνα σωματίδια και σε πολλούς άλλους εξωτερικούς παθογόνους παράγοντες. Ο καθημερινός καθαρισμός αφαιρεί κάθε ίχνος υπερβολικής λιπαρότητας, ρυπογόνων σωματιδίων και νεκρών κυττάρων από το πρόσωπό σας. Εάν η επιδερμίδα σας δεν καθαριστεί σωστά, τα παραπάνω θα συσσωρευτούν στην επιφάνειά του με αποτέλεσμα το δέρμα να αφυδατωθεί, να αναπτυχθούν πιθανά δερματικές παθήσεις και να εμφανιστούν σημάδια γήρανσης. Ας δούμε, τα πιο σημαντικά οφέλη του καθαρισμού προσώπου :

Καθαρισμός δέρματος

Το δέρμα παράγει σμήγμα για να προστατευτεί από εξωτερικές επιθέσεις.Το σμήγμα είναι ωφέλιμο, αλλά αν μείνει στο δέρμα σας για πολύ καιρό χωρίς να καθαριστεί ή αν υπάρχει υπερβολική λιπαρότητα, μπορεί να αναμιχθεί με οτιδήποτε άλλο είναι επάνω του. Αυτό διευρύνει τους πόρους και αποφράσσει τα ωοθυλάκια του δέρματος, παγιδεύοντας το σμήγμα. Με τον τρόπο αυτό τα βακτήρια διεισδύουν στο δέρμα σας προκαλώντας φλεγμονή, ακμή και επιδερμίδα άτονη με στίγματα.

Ενυδάτωση δέρματος

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι τραχύ και είναι πιθανό να εμφανίσει ρυτίδες πιο άμεσα. Ο τακτικός καθαρισμός προσώπου βοηθά το δέρμα σας να διατηρήσει το σωστό επίπεδο υγρασίας. Ο καθαρισμός βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων pH του δέρματος, επιτρέποντας την κατακράτηση της κατάλληλης ποσότητας νερού, για τη σωστή ενυδάτωση του δέρματός σας.

Καθυστέρηση σημαδιών γήρανσης

Η ρύπανση μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Ο καθαρισμός προσώπου, απαλλάσσει το δέρμα σας από ανεπιθύμητα σωματίδια και τονώνει τις εσωτερικές διαδικασίες που καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης (ρυτίδες, κηλίδες, μελάγχρωση).

Αποτελεσματικότητα καλλυντικών

Ο καθαρισμός προετοιμάζει το δέρμα σας για την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και το κάνει πιο δεκτικό στο πρόγραμμα φροντίδας που ακολουθείτε (ενυδατικές κρέμες, ορούς, μάσκες, απολεπιστικά προϊόντα) προσφέροντας μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Ο καθαρισμός προσώπου στο σπίτι πρέπει να γίνεται με τη χρήση ήπιων προϊόντων με  σύνθεση που δεν διαταράσσει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος και συστατικά που συμβάλλουν στην αναπλήρωση της υγρασίας.

Τα αφρίζοντα καθαριστικά προσώπου είναι ιδανικά για να απομακρύνουν τη λιπαρότητα, τους ρύπους και το μακιγιάζ. Το CeraVe Foaming Cleanser είναι καθαριστικό gel κατάλληλο για κανονικό προς λιπαρό δέρμα που συμβάλλει στην αποκατάσταση της δομής και της λειτουργίας του επιδερμιδικού φραγμού, διατηρεί την υγρασία στο δέρμα και καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Το καθαριστικό προσώπου CeraVe Hydrating Cleanser είναι μία ήπια κρέμα καθαρισμού προσώπου για κανονικό προς ξηρό δέρμα που συμβάλλει στην αποκατάσταση της δομής και της λειτουργίας του επιδερμιδικού φραγμού και βοηθά το δέρμα να κλειδώσει την υγρασία του. Παράλληλα θρέφει την επιδερμίδα και εξασφαλίζει την 24ωρη ενυδάτωσή της.

Ένα αποτελεσματικό προϊόν για κανονικό προς ξηρό δέρμα είναι το Cerave Hydrating Cream to Foam Cleanser. Συνδυάζει όλα όσα χρειάζεστε σε ένα καθαριστικό προσώπου. Απομακρύνει το μακιγιάζ, καθαρίζει απαλά αλλά σε βάθος την επιδερμίδα, προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό, προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και διατηρεί την ισορροπία του pH του δέρματος. Χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεσή του μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό με το μασάζ σε βρεγμένο δέρμα.

Η CeraVe για το δέρμα με τάση ακμής έχει δημιουργήσει το CeraVe Blemish Control Cleanser ένα gel καθαρισμού κατά των ατελειών που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος. Το gel αυτό μειώνει τα μαύρα στίγματα και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας