Ο δρ Thomas R. Frieden επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη, παρουσία της διοίκησης του Οργανισμού στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Ο δρ Frieden διετέλεσε διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, στην διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Κατείχε επίσης την θέση του επιτρόπου του Τμήματος Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης από το 2002 έως το 2009.

Σήμερα, διατελεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Resolve to Save Lives, μιας πενταετούς πρωτοβουλίας με οικονομικό προϋπολογισμό 225 εκατομμυρίων δολαρίων, για την πρόληψη επιδημιών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Επισκέπτεται την Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του ΕΟΔΥ για μια σειρά συναντήσεων με στελέχη του Οργανισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, για να συζητήσουν διεξοδικά πιθανές συνεργασίες με την Οργανισμό του δρ Frieden.

Η πρωτοβουλία Resolve to Save Lives (για τον έλεγχο της υπέρτασης) και το πρόγραμμα HEARTS (ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για την μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων), του World Health Organization (WHO) έχουν υιοθετηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η πρωτοβουλία Resolve to Save Lives θα υποστηρίξει και θα συνδράμει τον ΕΟΔΥ για την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου της υπέρτασης στην Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα