Ερευνητές του Nanjing Medical University στην Κίνα, ανέπτυξαν νέο αντικαταθλιπτικό χάπι που προκαλεί αντικαταθλιπτική επίδραση σε ποντικούς σε 2 μόλις ώρες.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Science, η ομάδα περιγράφει τη νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Οι ερευνητές προσέγγισαν το θέμα διαφορετικά, αποσυνδέοντας τους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και ένα ένζυμο που ονομάζεται  nNos.

Αναρωτήθηκαν τι θα συνέβαινε αν αποσυνδεόταν η σεροτονίνη από το nNos στον εγκέφαλο ποντικών. Εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ποσότητας σεροτονίνης σε μια περιοχή του εγκεφάλου και αύξηση σε άλλη. Θεωρούσαν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν μια γρήγορη βελτίωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Ανέπτυξαν μια ουσία που ονόμασαν ZZL-7. Όταν εγχύθηκε σε ποντικούς, μετέτρεψε την εκπυρσοκρότηση των νευρώνων που παράγουν σεροτονίνη στον ραχιαίο πυρήνα της ραφής. και έτσι διατάραξαν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ μεταφορέων σεροτονίνης και του ενζύμου.

Αυτό οδήγησε σε αυξημένες ποσότητες σεροτονίνης στον έσω μετωπιαίο φλοιό, που υποδεικνύει ότι πιθανόν θα γινόταν αισθητό σε ανθρώπους ως μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης ότι επειδή ο εγκέφαλος αρχίζει να αυξάνει την ποσότητα σεροτονίνης στον έσω μετωπιαίο φλοιό σχεδόν αμέσως, η επίδραση της ουσίας θα πρέπει να γίνεται αισθητή εντός 2 ωριών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα