Εξακολουθεί να πληρώνεται από το Δημόσιο ο υπάλληλος του νοσοκομείου "Μεταξά", ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό τη 12χρονης από τον Κολωνό.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις 16 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας διέταξε να τεθεί σε διαθεσιμότητα και να κινηθούν οι διαδικασίες για απόλυσή του από το ΕΣΥ.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, όχι μόνο δεν απολύθηκε από το Δημόσιο, αλλά το νοσοκομείο δεν εκτέλεσε την εντολή του υπουργού Υγείας να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες, όμως έπρεπε να δράσουν ακαριαία", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει: "Προκαλεί ένας προφυλακισμένος βιαστής 12χρονης να έχει προπληρωθεί ολόκληρο το 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Ο μισθός του είναι 740 ευρώ το μήνα και έλαβε 370 ευρώ ολόκληρο το πρώτο 15ημερο του Νοεμβρίου".

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, έπρεπε από τις 16 Οκτωμβρίου, που έδωσε εντολή ο υπουργός, να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του.

"Κάθε μέρα, η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, καθώς δεν έχει έγγραφη ενημέρωση", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος ζητεί να κινηθεί άμεσα η διαδικασία απόλυσης, θεωρώντας πως η όποια καθυστέρηση παρατηρείται, οφείλεται στη γραφειοκρατία και όχι σε πρόθεση.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας