Με δύο βραβεία τιμήθηκε το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας στη φετινή εκδήλωση απονομής των Healthcare Business Awards. Το Ινστιτούτο απέσπασε το βραβείο SILVER στην κατηγορία Δράσεις, Ψηφιακά Μέσα και Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της COVID-19 (Preparation & Emergency Response), αλλά και το BRONZE στην κατηγορία Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία.

Τα δύο βραβεία επιβεβαίωσαν την αναγνώριση της σημασίας των δράσεων Εθνικής εμβέλειας του Ινστιτούτου για τη στήριξη της Υγείας, αλλά και την πρόληψη και αντιμετώπιση στη διαχείριση της πανδημίας. Παρά τις επιπτώσεις του Covid-19 στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, το ΙΦΕΤ στήριξε πολύπλευρα και ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας εξασφαλίζοντας τη βασική νοσοκομειακή θεραπεία Ρεμντεσιβίρης, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία ΜΕΘ/ΜΑΦ, αλλά και τα απαραίτητα υλικά για το Εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα.

 Τα Healthcare Business Awards επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις, τις αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, τις συνέργειες, καθώς και τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Όπως σχολίασε και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Σωτηρίου: «Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το θεσμό των Healthcare Business Awards για την ανάδειξη των καινοτόμων δράσεων και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και συνεργασιών σε όλο το φάσμα της Υγείας. Αισθανόμαστε τιμή για την αναγνώριση και της δικής μας συμμετοχής με τα δύο φετινά βραβεία. Στόχος μας διαχρονικά παραμένει η προάσπιση της δημόσιας Υγείας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών σε κάθε ανάγκη τους και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος παχέος εντέρου: Προειδοποιητικά σημάδια που παραβλέπονται στις νεότερες ηλικίες
Γερμανία: Σε ύψος ρεκόρ οι θάνατοι από ναρκωτικά το 2023
Εκχύλισμα από τη φλούδα του πορτοκαλιού είναι πιθανό να βελτιώνει την υγεία της καρδιάς [μελέτη]