Το στήθος αποτελούσε ανέκαθεν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης αλλά και της ψυχολογίας των γυναικών όλων των ηλικιών. Για τον λόγο αυτό, πολλές φορές, όταν συμβαίνει κάτι που επηρεάζει την εικόνα του στήθους τους, αυτό αντανακλά και στην αυτοπεποίθησή τους.

Γυναίκες που έχουν γεννήσει ή έχουν χάσει πολύ βάρος, για παράδειγμα, είναι πιθανό να παρατηρήσουν μείωση του όγκου των μαστών ή και πτώση. Αλλά και χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια αλλαγή, μία γυναίκα ίσως επιθυμήσει κάποια στιγμή να επέμβει χειρουργικά και να βελτιώσει το στήθος της.

Η αυξητική στήθους και η ανόρθωση (μαστοπηξία) είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, οι οποίες απευθύνονται σε γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση του στήθους τους, δίνοντας ένα συμμετρικό και άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.

Απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, όπως είναι ο Δρ. Νικόλαος Καρμίρης, αν θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα του στήθους σας, μάθετε ποια είναι η κατάλληλη επέμβαση για εσάς και νιώστε ξανά αυτοπεποίθηση!

Ανόρθωση ή Αυξητική Στήθους: Γιατί όχι και τα δύο μαζί;

Η ανόρθωση και αυξητική στήθους σε μία επέμβαση, αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες αλλά, ταυτόχρονα, με μεγάλη δυναμική επεμβάσεις. Απευθύνεται σε γυναίκες με ταυτόχρονη πτώση και μείωση του όγκου των μαστών.

Κατά την ανόρθωση στήθους αφαιρείται το περιττό δέρμα που προκαλεί χαλάρωση και ταυτόχρονα αναπλάσσεται ο μαζικός αδένας. Η αυξητική στήθους, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης, στοχεύει στην αύξηση της πληρότητας, τη βελτίωση της συμμετρίας ή και στην επαναφορά του χαμένου όγκου των μαστών.

Η ταυτόχρονη ανόρθωση και αυξητική στήθους, όμως, αποτελεί πολλές φορές “μονόδρομο” για ένα άρτιο αποτέλεσμα, ακόμη και για γυναίκες που απλώς επιθυμούν αυξητική στήθους. Αυτό συστήνεται σε περιπτώσεις όπου ο μαστός έχει χαλαρώσει και εμφανίζει πτωτική τάση, γιατί η απλή τοποθέτηση ενθεμάτων σε στήθος που έχει χαλαρώσει όχι μόνο δεν θα διορθώσει τη χαλάρωση, αλλά μπορεί και να την επιδεινώσει.

Δεν θα είναι πιο πολύπλοκη μια συνδυαστική επέμβαση;

Στο άκουσμα του «2 επεμβάσεις σε 1» ίσως αναρωτηθείτε αν θα είναι πιο χρονοβόρα, πολύπλοκη ή κουραστική η διαδικασία. Και είναι πολύ φυσικό!

Την απάντηση σε αυτό μας δίνει ο πλαστικός χειρουργός, Δρ. Καρμίρης, εξηγώντας μας ότι «Οποιαδήποτε συνδυαστική αισθητική επέμβαση, εφόσον η υποψήφια κριθεί κατάλληλη, μόνο πλεονεκτήματα έχει. Η ασθενής υποβάλλεται μόνο μία φορά σε αναισθησία, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι ο χρόνος ανάρρωσης μειώνεται στο μισό, πράγμα πολύ σημαντικό στη σύγχρονη καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς της. Επειδή, μάλιστα, πρόκειται για μία καθαρά αισθητική επέμβαση, είναι σημαντικό το ότι η ασθενής βλέπει άμεσα το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης. Αυτό τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά χωρίς να χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία της αναμονής ανάμεσα στα δύο χειρουργεία.

Είναι, όμως, όλες οι γυναίκες κατάλληλες υποψήφιες για την επέμβαση;

Κάθε γυναίκα που επιθυμεί να βελτιώσει την εικόνα του στήθους της μπορεί να είναι υποψήφια για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Οι παρακάτω προϋποθέσεις είναι ενδεικτικές για τη συνδυαστική επέμβαση “Ανόρθωση και αυξητική στήθους”:

  • Το σχήμα και ο όγκος του στήθους έχουν χαθεί μετά από εγκυμοσύνη, απώλεια βάρους ή με το πέρασμα του χρόνου.
  • Η ασθενής δεν είναι ευχαριστημένη από το “άδειο” και “κρεμαστό” πάνω μέρος του στήθους, το οποίο παρουσιάζει ένα επίμηκες σχήμα.
  • Οι θηλές είναι κάτω από την υπομάστιο πτυχή, όταν το στήθος δεν υποστηρίζεται και, επιπλέον, είναι μικρότερο από το επιθυμητό.
  • Οι θηλές, όπως και η θηλαία άλως, είναι στραμμένες προς τα κάτω, το δέρμα διατεταμένο και ο όγκος που έχει το στήθος ανεπαρκής.
  • Το ένα στήθος βρίσκεται ψηλότερα και το άλλο χαμηλότερα.

Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η υποψήφια ασθενής να είναι σωματικά υγιής, το βάρος της να διατηρείται σταθερό, αλλά και οι προσδοκίες που έχει από τη συγκεκριμένη επέμβαση να είναι ρεαλιστικές.

Η επέμβαση με μια ματιά

Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να μάθουμε και ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, ωστόσο, η ασθενής δε χρειάζεται να διανυκτερεύσει στο Νοσοκομείο. Πρόκειται, δηλαδή, για επέμβαση ODC (One Day Clinic), οπότε η ασθενής κάνει εισαγωγή το πρωί, χειρουργείται και επιστρέφει στο σπίτι της το βράδυ!

Το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ επέμβασης και πλήρους ανάρρωσης κυμαίνεται από 3 έως 4 εβδομάδες. Ωστόσο, η ασθενής κινητοποιείται άμεσα και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της σε 5-7 ημέρες, ιδίως αν δεν κάνει βαριά χειρωνακτική εργασία.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, το «κέρδος» που μας εξήγησε ο έμπειρος χειρουργός προηγουμένως για τον χρόνο ανάρρωσης, όπως επίσης ότι η διαδικασία αυτή θα γίνει μόνο μία φορά.

Η επιλογή του χειρουργού είναι καθοριστική

Ο ρόλος ενός πλαστικού χειρουργού δεν περιορίζεται στο χώρο του χειρουργείου και τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά ξεκινάει πολύ πριν την πραγματοποίησή της, όπου γίνεται η ανάλυση των αναγκών της κάθε ασθενούς, ο καθορισμός ενός σαφούς προεγχειρητικού πλάνου με βάση τις ανάγκες κάθε ασθενούς ξεχωριστά και βέβαια, ο ενδελεχής προεγχειρητικός έλεγχος.

«Για μένα, η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο, το αναλυτικό ιστορικό, οι ανάγκες της κάθε ασθενούς και ο προεγχειρητικός έλεγχος είναι το Α και το Ω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Καρμίρης. «Κάθε ασθενής είναι μοναδική, έχει τις δικές της ανάγκες και το σημαντικότερο, τον δικό της σωματότυπο! Ο βαθμός πτώσης ενός στήθους, ο προϋπάρχων μαστός και ο σωματότυπος της ασθενούς θα καθορίσουν το είδος της επέμβασης που χρειάζεται να γίνει, για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Για την ίδια την επέμβαση, η επιλογή ενός πλαστικού χειρουργού -μαζί πάντα με τη χειρουργική του ομάδα- με γνώση και εμπειρία είναι ασφαλώς ό,τι πιο σημαντικό, γιατί κάνει την ασθενή να αισθάνεται ασφαλής, δίνοντάς της το καλύτερο αποτέλεσμα από κάθε άποψη.

Το συνολικό αποτέλεσμα, τέλος, οποιασδήποτε επέμβασης καθορίζεται και από τη μετεγχειρητική πορεία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγεται ένας χειρουργός ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως η δουλειά του δεν σταματά στο χειρουργείο, φροντίζοντας να παρακολουθεί το στάδιο της ανάρρωσης και να επιβεβαιώνει την αρτιότητα του αποτελέσματος.

Ενημερωθείτε έγκυρα για την ανόρθωση και αυξητική στήθους, επιλέγοντας έναν πλαστικό χειρουργό με εμπειρία ετών, όπως είναι ο Δρ. Νικόλαος Καρμίρης.

Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα και βελτιώστε την εικόνα και την ψυχολογία σας!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διασφάλιση τροφής: Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα
Ο ΠΙΣ καλύπτει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των εργαστηρίων λόγω clawback
169η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Ίο