Πολύ πιθανό είναι πάμε σε έναν χειμώνα με παράλληλη διασπορά κορωνοϊού και ιών εποχικής γρίπης. Η απειλή ταυτόχρονης νόσησης είναι πολύ μεγαλύτερη σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δύσκολα θα αποφύγουν τη νοσηλεία.

Τα παραπάνω ανέφερε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, εκτιμώντας πως στη χώρα μας αναμένεται αύξηση νοσηλειών.

Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε πως στην Ευρώπη, όπου τα παράθυρα έχουν κλείσει, καταγράφεται αύξηση νοσηλειών κατά 40% έως 45%, κάτι που αναμένεται να συμβεί στη χώρα μας με καθυστέρηση δύο έως τριών μηνών. 

Όπως είπε, ο καλός καιρός που είχαμε στην Ελλάδα, συνέβαλε στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας και στο να ξεχάσουμε τη μάσκα, η οποία είναι απαραίτητη στους κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει από τους μαθητές και κάθε σπίτι έχει πλέον έναν άρρωστο με γρίπη, ίωση ή CoViD.

"Πάμε για Χριστούγεννα με mix cocteil γρίπης και κορωνοϊού", τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, καλώντας τα άτομα άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, οι ιοί της οποίας κυκλοφορούν στη χώρα μας από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο.

Σημείωσε πως οι μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια κατά της CoViD βοηθούν πάρα πολύ στην αποφυγή νοσηλείας και θανάτου.

Προειδοποίησε πως όποιος νοσήσει ταυτόχρονα από γρίπη και CoViD, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα και δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγει τη νοσηλεία, ενώ η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα