Ακόμα και με το να κάνουμε μερικές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα, τα οφέλη για την καρδιά μας μπορούν να είναι μεγάλα. Αυτό θα συμβεί επειδή η υγεία της καρδιάς μας κρίνεται λίγο-πολύ από τις συνήθειές μας. Μακροπρόθεσμα αυτές οι συνήθειες μπορούν να αποκαλύψουν πολλά, για αυτό καλό είναι να τις αλλάξουμε με πιο υγιεινές όσο νωρίτερα γίνεται.

Καθόμαστε όλη μέρα

Ειδικά για άτομα που η δουλειά τους απαιτεί να κάθονται, είναι πολύ σημαντικό να μην περνούν και την υπόλοιπη μέρα καθιστοί. Επιδεινώνει την υγεία του οργανισμού μας από κάθε πιθανή αποψη. Σπάστε αυτή τη ρουτίνα προσθέτοντας κίνηση στην ημέρα σας. Περπατήστε περισσότερο, κάντε διατάσεις για να μην πιάνεστε. Η τακτική κίνηση προστατεύει την υγεία της καρδιάς μας από πολλές παθήσεις.

Είμαστε ακόμα "σε καραντίνα"

Αυτό είναι ένα σημείο των καιρών, και δυστυχώς είναι πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους. Η περιορισμένη κινητικότητα στην καραντίνα σήμαινε πιο ανθυγιεινές συνήθειες - από λιγότερη γυμναστική μέχρι περισσότερο delivery - και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να προχωρήσουν από αυτό το σύστημα, ενώ η ζωή μας έχει επιστρέψει - από πολλές απόψεις, τουλάχιστον - σε μια σχετική κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε σε πιο υγιεινές συνήθειες, και το να βγαίνουμε περισσότερο από το σπίτι είναι μία από αυτές.

Είμαστε συνέχεια μόνοι μας

Η απομόνωση δεν είναι ωραίο συναίσθημα, και είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να δημιουργούμε κοινωνικές επαφές καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association έδειξε ότι τα αισθήματα μοναξιάς σχετίζονταν με 30% αυξημένες πιθανότητες καρδιακής προσβολής.

Τρώμε πάρα πολύ αλάτι

Η κατανάλωση αρκετού αλατιού μακροπρόθεσμα σημαίνει αυξημένη αρτηριακή πίεση, που είναι με τησειρά της παράγοντας κινδύνου για παθήσεις της καρδιάς. Το αλάτι βρίσκεται παντού στα τυποποιημένα προϊόντα, άρα διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε.

Δεν κοιμόμαστε αρκετά

Το ότι μπορούμε να μείνουμε ξύπνιοι μέχρι αργά δεν σημαίνει και ότι πρέπει. Το να μην κοιμόμαστε αρκετές ώρες τν νύχτα καταπονεί σημαντικά το καρδιαγγειακό μας σύστημα και μακροπρόθεσμα συμβάλλει στο να είναι αδύναμο απέναντι σε κάθε είδους πάθηση. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Δεν πηγαίνουμε στον γιατρό

Δεν χρειάζεται να είμαστε ήδη άρρωστοι για να πάμε στον γιατρό. Οι προληπτικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται, ειδικά αν δεν γυμναζόμαστε τακτικά και δεν προσέχουμε τη διατροφή μας. Όποιο πρόβλημα και να υπάρχει (αν υπάρχει) είναι καλύτερα να το πιάνουμε από νωρίς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα