Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν κάνουμε μπάνιο, για να το κάνουμε ακόμα πιο χαλαρωτικό, αλλά και για να θρέψουμε και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας. Κάποια από αυτά είναι καλύτερα από άλλα, οπότε πάμε να τα ξεχωρίσουμε.

Καλή ιδέα: Άλατα Epsom

Είναι τα πιο γνωστά και αυτά που προτείνουν περισσότερο και οι ειδικοί. Αποτελούνται από μαγνήσιο, θείο και οξυγόνο και βοηθούν με τους μυϊκούς πόνους και το πιάσιμο. Αποφύγετε τη χρήση του αν έχετε οποιαδήποτε φλεγμονή στο δέρμα (κοκκινίλα, πρήξιμο, εξανθήματα, ξηρότητα ή φαγούρα) και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του προϊόντος.

Κακή ιδέα: Βόμβες μπάνιου

Περιέχουν συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προξενήσουν προβλήματα στο μικροβίωμα του κόλπου. Συνεπώς μάλλον τα όμορφα χρώματα και αρώματα δεν αξίζουν και τόσο. Και ας μην μιλήσουμε για τις βόμβες που περιέχουν γκλίτερ - το οποίο δεν απειλεί την υγεία σας, απλά δεν φεύγει ποτέ.

Καλή ιδέα: Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Είναι πολύ καλή επιλογή επειδή δεν ερεθίζει το δέρμα μας. Τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι πολύ σκληρά, αλλά η λεβάντα μπορεί να χαλαρώσει τους μυς και να μειώσει το στρες. Επίσης πιστεύεται πως λεβάντα έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Και πάλι, όμως, ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε και αυτό το έλαιο είναι να το αναμείξετε με ένα έλαιο βάσης, όπως το ελαιόλαδο ή το λάδι Jojoba. Μιλήστε με το κατάστημα που θα αγοράσετε τα έλαια και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το πώς να τα αναμείξετε.

Κακή ιδέα: Έντονα σαπούνια

Το αφρόλουτρο δεν είναι κακή ιδέα, αλλά πρέπει να προσέχετε τι αφρόλουτρο θα αγοράσετε. Πολλά έντονα αρώματα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, ειδικά αν πάσχετε από ψωρίαση ή έκζεμα.

Καλή ιδέα: Μαγειρική σόδα

Προσθέστε 1/4 της κούπας στην μπανιέρα και μπορεί να σας ανακουφίσει από τη φαγούρα του εκζέματος, αλλά και από ερεθισμούς στο δέρμα. Επίσης καταπολεμά τις άσχημες μυρωδιές.

Κακή ιδέα: Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, αλλά μπορεί να κλείσει τους πόρους μας επειδή είναι πάρα πολύ λιπαρό. Αραιώστε το με λίγο ελαιόλαδο, αλλά αν είστε επιρρεπείς στν ακμή, καλύτερα να το αποφύγετε εντελώς.

Καλή ιδέα: Βρώμη

Η βρώμη χρησιμοποιείται αρκετά στο μπάνιο για να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της ψωρίασης και του εκζέματος. Ενυδατώνει και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προσθέστε μιάμιση κούπα μέσα σε ένα καλσόν, δέστε το και τοποθετήστε το κάτω από το νερό που τρέχει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας