Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε η «Ανοιχτή Αγκαλιά», το Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής με έδρα το ΓΝΑ Παίδων Α&Π Κυριακού σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138 με αφορμή τα 30 χρόνια κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού της.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στο βήμα ανέβηκε ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, υποναύαρχος Ιατρός κ. Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ ο οποίος συνεχάρη την «Ανοιχτή Αγκαλιά» για το έργο της παραλαμβάνοντας το βραβείο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κα Γιολάντα Βλάχου, πρόεδρος της Ανοιχτής Αγκαλιάς, εξήγησε ότι η συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε με «μια εξόρμηση στα δυσπρόσιτα Νησιά του Αιγαίου που είχε ερευνητικό χαρακτήρα. Ζητήσαμε την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και είχαμε θετική ανταπόκριση. Μας διέθεσαν την Κανονιοφόρο "ΤΟΛΜΗ", με Κυβερνήτη τον Πλοίαρχο κ Ρουκά. Το ταξίδι διήρκησε 15 ημέρες.  Η επαφή μας με τους Ακρίτες μας, μας έπεισε ότι είναι ανάγκη να θωρακίσουμε  την ψυχική και σωματική τους Υγεία, να αμβλύνουμε το αίσθημα της ανασφάλειας το οποίο αποτυπώνεται ακόμα και μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών. Το συναίσθημα των παιδιών σε καθηλώνει και καθορίζει τη στάση σου. Έτσι έγιναν θεσμός οι Εκστρατείες προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημέρωσης οι οποίες φέρουν τον διακριτικό τίτλο “ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ”. Γιατί αυτό ακριβώς κάνουμε. Υποστηρίζουμε τα παιδιά, την οικογένεια, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

«Σε αυτό το ατέρμονο ταξίδι είχαμε και έχουμε συνοδοιπόρους το Πολεμικό Ναυτικό, τους εθελοντές και τους χορηγούς μας. Η συμβολή τους για την επίτευξη των στόχων μας είναι καταλυτική. Στις εκστρατείες συμμετέχουν Γιατροί και Νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και Γιατροί των τριών όπλων. Εκεί κρίνεται η συμβολή του Εθελοντή Ιατρού και Νοσηλευτή, εκεί αποδεικνύεται κάθε φορά και περισσότερο ότι επιτελεί λειτούργημα, πόσο σέβεται τον άνθρωπο, πόσο πιστεύει στην έννοια του εθελοντισμού. Ναι, εκεί διακρίνεται το Μεγαλείο της Προσφοράς», σημείωσε η Πρόεδρος λέγοντας πως: «Οι κοινές εμπειρίες, η αρμονική συνεργασία, επιτρέψτε μου να πω, μας κάνουν να αισθανόμαστε μέλη της ευρύτερης Ναυτικής Οικογένειας».

Επίσης, η κα Βλάχου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε τους συνοδοιπόρους της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», εθελοντές και χορηγούς, δίνοντάς τους τα βραβεία τους σε κλίμα συγκίνησης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία της νεανικής ορχήστρας εγχόρδων, Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, με σολίστ στο βιολί τη 12χρονη Νικολία Γαρουφαλίδου. Τον σχεδιασμό και την παραγωγή όλης της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Solist Cultural Projects.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό