Σε αναμονή για διασύνδεση των υπολογιστικών προγραμμάτων που διαθέτουν τα φαρμακεία με τα αντίστοιχα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), βρίσκονται οι φαρμακοποιοί.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), την Παρασκευή παρουσιάσθηκε σε εκπροσώπους του ΠΦΣ, του ΕΟΠΥΥ, της υπηρεσίας εκκαθάρισης συνταγών (ΚΜΕΣ) και της εταιρείας UNISYSTEM, από την ΗΔΙΚΑ η εφαρμογή της διάθεσης, διενέργειας και καταχώρησης των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή, παρουσία και των εκπροσώπων των εταιρειών δημιουργίας λογισμικού προγραμμάτων φαρμακείων.

Αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΠΦΣ:

"Ζητήθηκε και αποφασίσθηκε για την ορθή λειτουργία της εφαρμογής, να γίνουν βελτιώσεις στο σύστημα για επιμέρους ζητήματα που εντοπίσθηκαν στη διάρκεια της παρουσίασης.

Επίσης, ζητήθηκε πριν την έναρξη της εφαρμογής να αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς για να έχουν γνώση της λειτουργίας της εφαρμογής. Πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Συγχρόνως οι εταιρείες κατασκευής λογισμικού προγραμμάτων φαρμακείων ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη διασύνδεση της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ με τα προγράμματα των φαρμακείων, πράγμα που κατά δήλωσή τους, απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αναμένουμε την υλοποίηση των ανωτέρω".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
30.821 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία μαστού της 1ης ΥΠΕ το 2025
'Oταν το θεσμικό πλαίσιο εφαρμόζεται κατά το ήμισυ στη πράξη
Η πρώτη γονιδιακή θεραπεία για γενετική απώλεια ακοής εγκρίθηκε στις ΗΠΑ