Την εκτίμηση πως η έξαρση της γρίπης θα διαρκέσει ακόμη τέσσερις εβδομάδες, έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή, έχουμε μια έξαρση στη γρίπη. Η Ελλάδα - είπε - είναι πιο πίσω από άλλες χώρες, δηλαδή έχει προηγηθεί το κύμα το μεγάλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω του καιρού και των κλειστών χώρων.

"Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε άλλες 4 εβδομάδες περίπου χρονική διάρκεια έξαρσης", διευκρίνισε για να σημειώσει: "Πέρα από τις ιώσεις που έχουμε, υπάρχει ένα ιδιαίτερο σημείο ότι τα παιδιά στην ηλικία έως 3 ετών, τα οποία περνούν, κατά βάση, μια σειρά από ιώσεις".

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα, διότι είχαμε περιοριστικά μέτρα, οπότε αυτομάτως και οι ίδιες οι ιώσεις αυτές ήταν περιορισμένες.

"Ενώ οι ιώσεις περνούσαν σε μικρότερες ηλικίες, οι οποίες είχαν αποκτήσει κάποια ανοσία σε αυτές, τώρα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, ο οποίος εκτίθεται", ανέφερε.

Όπως τόνισε, αυτό δημιουργεί μια ένταση γρίπης. "Θεωρούμε ότι θα έχουμε αυτή την κλιμάκωση, ενώ ο κορωνοϊός, από την άλλη πλευρά, παραμένει σε μια σταθερότητα ως προς τα κρούσματα". 

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε σε κάποιους ειδικούς, οι οποίοι έκαναν λόγο για περίπου 400 διασωληνωμένους τα Χριστούγεννα: "Δεν επιβεβαιώνονται. Οι διασωληνωμένοι χθες ήταν 108. Άρα, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο κορωνοϊός έχει μια σταθερότητα, παραμένοντας βέβαια πιεστικός”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα