Μια… επική μάχη επικράτησης για το ποιος θα στεφθεί φέτος ο βασιλιάς των χριστουγεννιάτικων γλυκών ξετυλίχτηκε μπροστά στα μάτια των μικρών ασθενών της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, με πρωταγωνιστές έναν «ντελικάτο» κουραμπιέ και ένα «πεισματάρικο» μελομακάρονο!

Η θεατρική παράσταση-απόδοση του παραμυθιού «Η αιώνια μάχη των Χριστουγέννων: Κουραμπιές VS Μελομακάρονο», διασκευή του βιβλίου του Κυριάκου Χαρίτου «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη», χάρισε στιγμές ξεγνοιασιάς στα νοσηλευόμενα παιδιά και τους γονείς τους, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022. Ο Μελ, το Μελομακάρονο, η Μπες, ο Κουραμπιές, ο Βας, ο Μπακλαβάς, η Μπίνη, το Κουρκουμπίνι και ένα χριστουγεννιάτικο πειραχτήρι ξωτικό πρωταγωνίστησαν στο πετυχημένο παιδικό έργο που «σκόρπισε» απλόχερα άχνη και ζάχαρη, μαζί με το χαρμόσυνο μήνυμα των γιορτών που δεν είναι άλλο από αυτό της αγάπης και της αληθινής φιλίας.

Στόχος της θεατρικής ομάδας του Νοσοκομείου που πρωταγωνίστησε στο παραμύθι ήταν να ευχηθεί στα παιδιά, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο σπίτι. Συντελεστές της παράστασης ήταν οι:Βάιος Λιάππης, Χαρά Χαραμψίδου, Μιχάλης Σουλτάτος, Κατερίνα Τζίκα, Γωγώ Μακρή, Αβραάμ Κυρλίδης (Σκηνοθεσία), Εύη Τσιακίρη (διασκευή κειμένου),Κατερίνα Τζίκα (κοστούμια-σκηνικά).

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα