Περίπου οι μισοί από τους σχεδόν 2.000 εργαζομένους στο Νοσοκομείο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής του Πεκίνου προσβλήθηκαν από Covid-19 κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύματος, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθυντής Liu Qingquan.

Ο Qingquan είπε στους δημοσιογράφους ότι όλοι οι εργαζόμενοι ανάρρωσαν με παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Είπε ότι από τους 1.000 εργαζόμενους που μολύνθηκαν, μόνο ένας, που είχε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση, εμφάνισε πνευμονία.

Η Κίνα έχει ενθαρρύνει τη χρήση της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής παράλληλα με τη δυτική θεραπεία για την Covid. Αντί για φάρμακα, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική βασίζεται σε θεραπείες που βασίζονται σε βότανα και φυσικές μεθόδους για να βοηθήσουν το σώμα να αυτοθεραπευθεί.

Η παραλλαγή omicron σάρωσε την Κίνα τον Δεκέμβριο καθώς οι αρχές τερμάτισαν ξαφνικά τους περισσότερους ελέγχους Covid. Οι τοπικές επιχειρήσεις ανέφεραν ότι η πλειοψηφία του προσωπικού τους αρρώστησε εντός εβδομάδας, πριν αναρρώσει. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν σε κλινικές πυρετού μέσα σε μια μέρα μόνο στην πόλη του Πεκίνου, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Λόγω της αύξησης των ασθενών, οι γιατροί και οι νοσοκόμες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν σπίτι τους για αρκετές ημέρες, είπε ο Liu. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έπρεπε μερικές φορές να εργάζονται ενώ  ήταν άρρωστοι και έπαιρναν φάρμακα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αξιωματούχοι στην πόλη του Πεκίνου και σε άλλα κινεζικά αστικά κέντρα δήλωσαν ότι έχουν περάσει τα χειρότερα από το ξέσπασμα της Covid.

Ενώ η κατάσταση έχει εκτονωθεί, «από την οπτική γωνία του νοσοκομείου, η πίεσή μας είναι ακόμα πολύ μεγάλη», δήλωσε την Τετάρτη ο Wang Guiqiang, διευθυντής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Πρώτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πεκίνου. 

Το νοσοκομείο μετέτρεψε επιπλέον θαλάμους σε χώρους εντατικής θεραπείας και εκπαίδευσε γιατρούς να γίνουν νοσηλευτές στη ΜΕΘ, είπε ο Wang.

Πηγές:
cnbc.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;