Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρες 10:30- 15:00.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στον χώρο του Γυμναστηρίου της Σχολής Μωραΐτη, με την είσοδο των αιμοδοτών να γίνεται από εσωτερικό χώρο (κύρια είσοδος), με την υποστήριξη της Aurora.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» με απόλυτη ασφάλεια και με όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς της COVID-19 και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Για να είναι η ροή αιμοδοτών ελεγχόμενη και για την αποφυγή πιθανού συνωστισμού κλείστε εγκαίρως το ραντεβού σας πατώντας εδώ.

Κριτήρια Επιλογής Αιμοδοτών

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν:

  • Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών (Έφηβοι άνω των 17 δύνανται να συμμετέχουν με Υπεύθυνη Δήλωση των κηδεμόνων τους).
    Ζυγίζεις πάνω από 50kg.
  • Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας.
  •  Άτομα με επιβεβαιωμένη ή πιθανή λοίμωξη COVID-19 ή που παρουσιάζουν κάποιο από τα συμπτώματα που σχετίζονται με λοίμωξη από τον νέοκορωνοϊό δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν.
  • Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για τη δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.
  • Εάν ο υποψήφιος αιμοδότης είχε συμπτώματα λοίμωξης με νέο κορωνοϊό και θετικό έλεγχο για την παρουσία του ιού μπορεί να αιμοδοτήσει εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 28 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων.
  • Εάν ο υποψήφιος αιμοδότης είχε συμπτώματα αλλά είχε αρνητικό έλεγχο για την παρουσία του ιού μπορεί να αιμοδοτήσει εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων
  • Εάν ο αιμοδότης είχε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό και δεν ελέγχθηκε για την παρουσία του ιού ή έχει ελεγχθεί αλλά δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα του ελέγχου μπορεί να προφέρει αίμα εάν έχουν περάσει 28 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων
     

Πριν την αιμοδοσία:

Να είσαι ξεκούραστος και να έχεις συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου (τουλάχιστον 6 ώρες)
Να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα
Να έχεις πιεί αρκετά υγρά (νερό,χυμό)
Να φοράς άνετα ρούχα
 

Η "AURORA-Mαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα" δημιουργήθηκε το 2018, για να υποστηρίξει ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις, υλοποιώντας το όραμα της Νίκολα Δαυίδ-Pinedo. Στηρίζει ασθενείς, αλλά και τις οικογένειές τους, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε θεραπεία μέσω της παροχής στέγης. Στόχος της είναι επίσης να βοηθά ασθενείς με λευχαιμία και λέμφωμα μέσω άλλων υπηρεσιών υποστήριξης, καθώς και να στηρίζει τα νοσοκομεία με αγορά εξοπλισμού και χρηματοδότηση καινοτόμων θεραπειών και έρευνας. Μακροπρόθεσμος ακόμη στόχος της AURORA είναι να συστρατευθεί με την παγκόσμια μάχη κατά των αιματολογικών νόσων, ενισχύοντας την έρευνα αιχμής σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες στο www.aurora.gr 
 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα ''Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα''
Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα - Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη]
Ποια είναι η σχέση κατανάλωσης καφέ και θνησιμότητας σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή [μελέτη]