Ένα νέο ενημερωτικό πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων για ομάδες ενηλίκων, μαζί με τον πρώτο πλήρη οδηγό στην Ελλάδα σχετικά με τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, δημιουργήθηκαν με σκοπό να λύσουν κάθε απορία, να δώσουν απαντήσεις και να συμβάλουν στη σωστή πληροφόρηση των πολιτών. Γιατί η δωρεά οργάνων μάς αφορά όλους.

Από τις 22 Μαρτίου, εγκαινιάζεται μια σταθερή επαφή με τους πολίτες μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Οργανισμούς –ιδιωτικούς ή δημόσιους–, Συλλόγους με κοινωνικό έργο και Εταιρείες / Επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήθελαν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση γύρω από τη δωρεά οργάνων.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εκπροσώπους και συνεργάτες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Στις 22 Μαρτίου και στις 24 Μαΐου 2023 (και ώρα 15:00) θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα δύο διαδικτυακά σεμινάρια για το τρέχον έτος, με τις νέες ημερομηνίες της περιόδου 2023-24 να ανακοινώνονται το προσεχές καλοκαίρι. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής, την οποία μπορούν να βρουν στο onassis.org/health/organmeetings. Αφού ο υπεύθυνος συμπληρώσει τη σχετική φόρμα θα λάβει την ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστότοπου παρακολούθησης, την οποία μπορεί να μοιραστεί με όλους τους εργαζομένους / μέλη που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο. Η διαδικτυακή σύνδεση μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται.

Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά σε ομάδες ενηλίκων, ώστε μέσα από τον εργασιακό χώρο μας ή τον σύλλογο που συμμετέχουμε, να μπορούμε μαζικά να γίνουμε μέρος και να μεγαλώσουμε την αλυσίδα ζωής που δημιουργείται με τα Organ meetings. Μια αλυσίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που στόχο έχει να λύσει κάθε απορία γύρω από τη δωρεά οργάνων, καταρρίπτοντας μύθους και στερεότυπα που αναπαράγονται δυστυχώς μέχρι και σήμερα.

Τη φόρμα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που μπορούν να εκπροσωπήσουν τον Φορέα / Οργανισμό / Εταιρεία κ.τ.λ., καθώς και να οργανώσουν δράσεις όπως η ενεργοποίηση για συλλογική συμμετοχή εργαζομένων / μελών.

Η συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες: onassis.org

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα