Η επιδερμίδα του προσώπου σας, καθημερινά αντιμετωπίζει διάφορους επιβλαβείς παράγοντες όπως για παράδειγμα το μακιγιάζ και τη ρύπανση που την επιβαρύνουν και την κάνουν να δείχνει θαμπή και άτονη. Το μυστικό για να έχετε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα, είναι η καθημερινή ρουτίνα περιποίησής του, που πρέπει να ξεκινά με τον καθαρισμό προσώπου. Πέρα από την αισθητική, υπάρχουν και  λόγοι υγείας, για τους οποίους πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γι’ αυτούς.

1. Ο καθαρισμός προσώπου αφαιρεί τα υπολείμματα που συσσωρεύονται

Το πρόσωπό σας έχει πόρους που φράσσουν από τα έλαια, τη βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους, τη σκόνη και τους μικροοργανισμούς που καθημερινά προσκολλώνται πάνω στην επιδερμίδα σας. Για να φεύγουν όλα αυτά τα απόβλητα από το δέρμα σας, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας. Με τον καθαρισμό:  

  • Αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα
  • Ξεπλένετε τη σκόνη, τις ακαθαρσίες και τους ρύπους
  • Ελέγχετε την περιεκτικότητα ελαίων στο δέρμα σας
  • Η επιδερμίδα σας αποκτά τη φυσική της λάμψη και φαίνεται φρέσκια ​​και υγιής.

2. Ο καθαρισμός ενυδατώνει το δέρμα

Η τακτική ενυδάτωση του προσώπου, βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, στη διαχείριση του επιπέδου του pH του δέρματος, στην κατακράτηση νερού και στη λάμψη της επιδερμίδας. Όταν η περιεκτικότητα του δέρματός σας σε νερό μειώνεται, γίνεται ξηρό, φολιδωτό, ζαρωμένο και γερασμένο. Ο καθαρισμός του προσώπου σας με απαλό καθαριστικό προσώπου, προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό και εξασφαλίζει την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Για κανονικό προς ξηρό δέρμα  χρησιμοποιήστε το CeraVe Hydrating Cleanser, μία ήπια κρέμα καθαρισμού προσώπου που ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και βοηθά το δέρμα να κλειδώνει την υγρασία του. Παράλληλα θρέφει την επιδερμίδα και εξασφαλίζει την 24ωρη ενυδάτωσή της.

Εναλλακτικά, εφαρμόστε ένα αποτελεσματικό προϊόν που μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό με το μασάζ σε βρεγμένο δέρμα, που είναι το Cerave Hydrating Cream to Foam Cleanser. Απομακρύνει το μακιγιάζ, καθαρίζει απαλά αλλά σε βάθος την επιδερμίδα, προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό, προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και διατηρεί την ισορροπία του pH του δέρματος.

Για κανονικό προς λιπαρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το gel καθαρισμού προσώπου CeraVe Foaming Cleanser που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους για να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα. Το συγκεκριμένο καθαριστικό gel προσώπου, απομακρύνει τη λιπαρότητα κι αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το επιβαρύνει και χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό του.

3. Ο τακτικός καθαρισμός προσώπου βοηθά στη καλή λειτουργία των πόρων

Το δέρμα σας περιέχει μικροσκοπικούς πόρους που εκκρίνουν σμήγμα. Το σμήγμα σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα πάνω από το πρόσωπο και αποτρέπει την είσοδο μικροβίων στους πόρους, παγιδεύοντας ρύπους, βρωμιές, κ.λπ.

Όταν δεν καθαρίζετε το πρόσωπό σας, τα ρυπογόνα υπολείμματα μπλοκάρουν τους πόρους που εκκρίνουν σμήγμα. Όταν αυτή η απόφραξη ενισχύεται από βακτηριακή μόλυνση, οδηγεί σε ακμή.

4. Ο καθαρισμός κάνει τα καλλυντικά να δρουν αποτελεσματικά

Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα χωρίς να πλύνετε το πρόσωπό σας, τότε τα θρεπτικά συστατικά τους δεν μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα σας. Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη δράση των καλλυντικών σας, πρέπει πριν την εφαρμογή τους, να καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας.

Αν θέλετε καθημερινά να ακούτε κομπλιμέντα για το φρέσκο, υγιές και λαμπερό πρόσωπό σας, ακολουθήστε ευλαβικά τη ρουτίνα φροντίδας που ξεκινά απαραίτητα με τον καθαρισμό του!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας