Για τη μάχη με την κατάθλιψη, την αυτοκτονία της μητέρας του, τη δική του απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και την προοπτική θεραπείας του προβλήματος μίλησε την Τρίτη ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Πέντε με έξι λεπτά αφότου πήρα τα χάπια, συνειδητοποίησα ότι κακώς τα πήρα, ότι στην πραγματικότητα, όσο κι αν υπέφερα από την κατάθλιψη, υπήρχε ίσως ελπίδα και πήρα τρέχοντας το ΕΚΑΒ, το οποίο σε ένα πεντάλεπτο ήταν εκεί".

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, πρόσθεσε πως "διαπίστωσα όταν πήρα τα χάπια, παρότι λίγα λεπτά νωρίτερα πίστευα ότι δεν υπάρχει ούτε ψήγμα ελπίδας, ότι πάντα υπάρχει ελπίδα (…) πλέον υπάρχει όχι μόνο ελπίδα, υπάρχει αντιμετώπιση, υπάρχει προοπτική θεραπείας".

Για τη μητέρα του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μίλησε ο γνωστός συγγραφέας, λέγοντας "από τα 11 και μετά καταλάβαινα ότι οι απόπειρες (σ.σ. της μητέρας του) ήταν απόπειρες. Δεν ήταν μία ή δύο, μέχρι να κάνει την οριστική απόπειρα πρέπει να είχαν μεσολαβήσει τουλάχιστον άλλες δέκα (…) η μητέρα μου ήξερε, όταν πήρε γύρω στα 450 χάπια, ότι θα την έβρισκα εγώ".

Πηγές:
ΕΡΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: Τι συζητείται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη "νόσο Χ"
Ξεπερνά τις προσδοκίες το νέο εμβόλιο κατά του RSV στους άνω των 60
Μελέτη: Μπορεί ένα επίθεμα νιτρογλυκερίνης να μειώσει τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης;