Ολοκληρώθηκε η κλειστή διατομεακή ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Μετακινούμενων Πληθυσμών της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με θέμα: Έμφυλη βία στο προσφυγικό περιβάλλον.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απεύθυναν ο αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΟΔΥ για τα Μη Μεταδοτικά Νοσήματα Σ. Σαπουνάς, ο αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΟΔΥ για τα Μεταδοτικά Νοσήματα Δ. Παρασκευής, καθώς και ο Κοσμήτορας Σχολών Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ καθηγητής Χειρουργικής Ε. Πικουλής.

Συμμετείχαν  ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκπρόσωποι από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, την Ελληνική Αστυνομία, το ΚΕΘΙ, το ΕΚΚΑ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τη Μετάδραση, ενώ ομιλία πραγματοποίησε και η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Παρουσιάστηκαν όλες οι πλευρές του φαινομένου της έμφυλης βίας στο προσφυγικό πλαίσιο, καθώς και οι δράσεις του ΕΟΔΥ και των εμπλεκομένων φορέων όσον αφορά την διαχείρισή του.

Η ημερίδα αποτέλεσε αφορμή για τη δικτύωση των φορέων και στο πλαίσιο αυτό αναδείχθηκε η σημασία της διατομεακής συνεργασίας.

Πηγές:
ΕΟΔΥ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα