Ξέρουμε ότι το άγχος μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία μας, την ψυχική αλλά και τη σωματική. Και αυτό συμπεριλαμβάνει την επιδερμίδα μας. Είναι πολύ πιθανό το αυξημένο στρες να οδηγήσει σε ξεσπάσματα ακμής ή να προκαλέσει εξάρσεις σε παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να γίνει φαύλος κύκλος: Η κατάσταση του δέρματός σας μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερο στρες.

Αυτοί είναι οι πέντε πιο συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους η διάθεσή σας μπορεί να εμφανιστεί στην επιδερμίδα σας.

Το άγχος επηρεάζει τις δερματικές παθήσεις

Όταν αισθάνεστε στρες, το σώμα σας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία επιτελεί πολύ αναγκαίες διαδικασίες στον οργανισμό για τη διαχείριση της πίεσης - όχι όμως χωρίς παρενέργειες. Και μία από αυτές είναι η επιδείνωση των φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή το άγχος έχει άμεση επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει φαγούρα

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται φαγούρα όταν αγχώνονται, ή ξύνονται για να αντιμετωπίσουν το συναίσθημα του άγχους. Αυτό το ξύσιμο μπορεί να γίνει χρόνιο πρόβλημα και να δημιουργήσει ένα σωρό σχετικά προβλήματα, από αυξημένη ευαισθησία σε εκείνα τα σημεία μέχρι πληγές και πιο μεγάλη πιθανότητα για μολύνσεις. Μιλήστε με έναν ψυχολόγο για να βρείτε τρόπους να αλλάξετε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά και να μειώσετε το άγχος σας.

Η κατάθλιψη συνδέεται με ανθυγιεινές συνήθειες φροντίδας του δέρματος

Καλές καθημερινές συνήθειες όπως η υγιεινή διατροφή και ο άφθονος ύπνος προάγουν το υγιές δέρμα. Αλλά τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να έχουν πρόβλημα να τρώνε υγιεινά ή να κοιμηθούν επαρκώς. Το ίδιο ισχύει και για τη γυμναστική, ακόμα και για το τακτικό πλύσιμο και το πόσο νερό μπορεί να πίνουν. Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα κατάθλιψης, η ψυχοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το ενδιαφέρον σας για δραστηριότητες που απολαμβάνετε και να βελτιώσει τον ύπνο.

Το συνοφρύωμα προκαλεί ρυτίδες

Και δεν έχουμε κάτι με τις ρυτίδες, αλλά ας μην βγάλουμε και περισσότερες από όσες είναι να μας βγουν. Αλλά είναι διαφορετικές οι ρυτίδες ενός προσώπου με κακή διάθεση από τις ρυτίδες που βγαίνουν από το πολύ γέλιο. Οι γραμμές στο μέτωπο γίνονται πιο βαθιές με τα χρόνια, συνεπώς αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να προσπαθείτε να χαμογελάτε περισσότερο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν σε γιατρό για τον εμβολιασμό τους
Αμφιβολίες για το εάν η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε από κεταμίνη
Χρυσοχοϊδης: Νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία από την αρχή του 2024