Τσάι τζίντζερ

Είναι γνωστό ως φάρμακο κατά της ναυτίας. Το τσάι τζίντζερ έχει πικάντικη γεύση. Περιέχει ένα αντιοξειδωτικό, gingerol, που είναι η κύρια βιοδραστική ουσία κατά νόσων και περιέχεται στην αρχαία ρίζα τζίντζερ.

Το τζίντζερ περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη B3 και B6, C, σίδηρο και κάλιο.

Παρά την έλλειψη επιστημονικών ερευνών για το τσάι τζίντζερ υπάρχουν έρευνες για το τζίντζερ καθαυτό καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό βότανο για ποικιλία προβλημάτων υγείας. Το τζίντζερ έχει φανεί πως ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τη φλεγμονή.

Πρόσφατη επισκόπηση για την επίδρασή του στην υγεία υποστηρίζει την ικανότητά του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων, όπως λειτουργία του πεπτικού, πόνο, φλεγμονή, μεταβολικό σύνδρομο και άλλα.

Το τζίντζερ μπορεί ενδεχομένως να επιβραδύνει την πήξη του αίματος και μπορεί δυνητικά να είναι επικίνδυνο για ανθρώπους που λαμβάνουν αντιαιμοπεταλικά φάρμακα ή αντιπηκτικά.

Επίσης το τζίντζερ μπορεί να προκαλέσει επιπλέον αιμορραγία κατά τη διάρκεια και μετά από εγχείρηση.

Αν έχετε κάποια πάθηση ή είστε έγκυος συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το αν η κατανάλωσή του είναι ασφαλής για εσάς.

Τσάι χαμομηλιού

Το τσάι χαμομηλιού  δεν είναι μόνο χαλαρωτικό ρόφημα που το καταναλώνει κάποιος πριν πάει για ύπνο. Το χαμομήλι είναι βότανο από το λουλούδι της οικογένειας φυτών Asteracea.

Οι άνθρωποι παγκοσμίως το χρησιμοποιούν ως φυσικό φάρμακο για αρκετές παθήσεις από τα αρχαία χρόνια.

Περιέχει ποικιλία βιοενεργών φυτοχημικών- κυρίως φλαβονοειδή- που δρουν ως αντιοξειδωτικά. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες μετάλλων και βιταμινών, όπως κάλιο, ασβέστιο, καροτένιο και φυλλικό οξύ.

Ερευνα υποδεικνύει αρκετά πιθανά οφέλη, όπως χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια, υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και πιθανή προστασία από ορσιμένα είδη καρκίνου.

Σύμφωνα με έρευνα, το τσάι χαμομηλιού μπορεί ενδεχομένως να βοηθά γυναίκες με προεμμηνορυσιακό σύνδρομο.

Ερευνητές αναφέρουν τις αντιφλεγμονώδεις και αγχολυτικές του ιδιότητες. Δείχνουν ότι το χαμομήλι θα μπορούσε ακόμα και να επιβραδύνει την οστική απώλεια λόγω ηλικίας.

Αν έχετε ιστορικό σοβαρών αλλεργιών- ιδιαίτερα στη γύρη- θα πρέπει να το αποφεύγετ.

Τσάι ιβίσκου

Φτιάχνεται από τα λουλούδια- με έντονο χρώμα- του φυτού ιβίσκου. Το ρόφημα έχει αναζωογονητική γεύση. Εκτός του οτι έχει αντιοξειδωτική δύναμη, το τσάι ιβίσκου περιέχει μικρές ποσότητες καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων μετάλλων.

Το τσάι ιβίσκου προσφέρει αντιικά και καρδιαγγειακά οφέλη, κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών ανθοκυανινών. Αυτό το τσαι έχει φανεί πως είναι αποτελεσματικό έναντι ορισμένων στελεχών της γρίπης.

Μια έρευνα έδειξε ότι το τσάι ιβίσκου ενδεχομένως βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μετα-ανάλυση έδειξε αυτά τα οφέλη.

Αλλο όφελος στο καρδιαγγειακό είναι η ικανότητά του να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης LDL.

Επισκόπηση έδειξε ότι η κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου μειώνει τη χοληστερόλη LDL και τα τριγλυκερίδια.

Αποφύγετε το συγκεκριμένο τσάι αν παίρνετε το διουρητικό φάρμακο hydrochlorothiazide, επειδή ενδεχομένως αλληλεπιδρούν αρνητικά.

Το τσάι ιβίσκου μπορεί ενδεχομένως να αλληλεπιδρά με τη δράση της ασπιρίνης. Ρωτήστε τον γιατρό σας για το τι είναι καλύτερο για εσάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νεανικός συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Ένας "μεγάλος υποκριτής"
‘’Γίνε φίλος με τον Λύκο’’
Ποια Ένωση εταιρειών θα αναλαβει τη σίτιση ασθενών και γιατρών στο νοσοκομείο 'Αγ. Σάββας