Η Chiesi Farmaceutici S.p.A.ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Amryt Pharma Plc μιας παγκόσμιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που εξειδικεύεται στην απόκτηση, ανάπτυξη και εμπορική διάθεση νέων θεραπειών για σπάνιες ασθένειες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενσωματώνουμε την οικογένεια της Amryt στην εταιρεία μας με αυτήν την εξαγορά, η οποία καταδεικνύει τη δέσμευσή μας στις σπάνιες ασθένειες και ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ανάπτυξής μας μέσω συνεργασιών -πέρα από την εσωτερική έρευνα και ανάπτυξη», δήλωσε ο Giacomo Chiesi,επικεφαλής της Chiesi Global Rare Diseases. «Η Amryt έχει μοναδικά και κλινικά διαφοροποιημένα προϊόντα καθώς και υποσχόμενα φάρμακα υπό ανάπτυξη. Η Chiesi,ως εταιρεία αμοιβαίας ωφέλειας με πιστοποίηση B Corp, έχει ένα μοντέλο επικεντρωμένο στον ασθενή και στη βιωσιμότητα, έτσι ώστε να κάνει αυτές τις θεραπείες διαθέσιμες σε ακόμη περισσότερους ασθενείς, που τις χρειάζονται. Από σήμερα, ενώνουμε επίσημα τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ελπίδα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ανυπομονούμε για αυτό το νέο κεφάλαιο στο συλλογικό μαςταξίδι».

«Αυτή η εξαγορά αντανακλά τη δέσμευση του Ομίλου Chiesi απέναντι στους ασθενείς.Η Chiesi καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου το σύνηθες είναι να υπάρχει μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες και λειτουργεί ως δύναμη για το καλό για την κοινωνία και τον πλανήτη», δήλωσε ο Giuseppe Accogli, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Chiesi. «Η ομάδα της Amryt Pharma έχει προσφέρει καινοτόμες θεραπείες για τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις, για τους οποίους υπάρχουν μεγάλες ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες. Ενώνοντας δυνάμεις και τεχνογνωσία, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας καθώς και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ικανότητά μας να έχουμε θετική επίδραση στουςασθενείς που ζουν με σπάνιες ασθένειες».

«H διάγνωση και η θεραπεία μιας σπάνιας πάθησης είναι ένας αγώνας δρόμου για τους ασθενείς και τους οικείους τους. Μπορεί τα νοσήματα να είναι σπάνια, όμως κάθε ασθενής είναι μοναδικός και δεν πρέπει να μένει πίσω. Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Chiesi αγωνιζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή αυτών των ασθενών. Η τεχνογνωσία και το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Amryt Pharma θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας να βρίσκουμε καινοτόμες θεραπευτικέςπροσεγγίσεις, που θα ικανοποιούν ανεκπλήρωτες ανάγκες», δήλωσε ο Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Chiesi Ελλάδας και Κύπρου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το ανδρικό μόριο
Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη - Τα αποτελέσματα
Διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό ενηλίκων οι μισοί Έλληνες - Πόσοι είναι αρνητές [μελέτη]