Το ξηρό δέρμα μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Η κακή ενυδάτωση, το περιβάλλον αλλά και κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα στερούν τη φρεσκάδα από την επιδερμίδα μας. Και τότε είναι πολύ εύκολο να πέσουμε σε παγίδες του μάρκετινγκ για να αγοράσουμε μια ακριβή κρέμα που υπόσχεται πολλά.

Πέρα από το γεγονός ότι αν είναι να αγοράσουμε κρέμα, μια καλή και απλή ενυδατική θα είναι η καλύτερη επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούμε να δοκιμάσουμε και πιο φυσικές λύσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει

Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και άλλες ιδιότητες που επιδιορθώνουν το κατεστραμμένο δέρμα. Μπορεί να μην είναι καλή επιλογή για δέρμα με τάση ακμής, λόγω του κινδύνου να φράξετε τους πόρους σας. Βάλτε λίγες σταγόνες στις ξηρές περιοχές και κάντε απαλό μασάζ.

Μάσκα από αβοκάντο

Μια σπιτική μάσκα με αβοκάντο είναι ένας άλλος φυσικός τρόπος για να καταπραΰνετε το ξηρό δέρμα. Συνδυάστε λιωμένο αβοκάντο με στραγγιστό γιαούρτι. Βάλτε λίγο μέλι και λίγο κουρκουμά για έξτρα αντιβακτηριακά οφέλη, και έχετε μια μάσκα προσώπου που θα θρέψει αληθινά το δέρμα σας. Το υπόλοιπο αβοκάντο να καταλήξει στο πιάτο σας, μιας και θα σας προσφέρει αναγκαία λιπαρά.

Φτιάξτε ένα φυσικό scrub με λάδι καρύδας και ζάχαρη

Για να αντιμετωπίσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να δίνουν στο δέρμα σας ξηρή υφή και εμφάνιση, μπορείτε να σκεφτείτε ένα απαλό σπιτικό scrub με ζάχαρη. Συνδυάστε 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη με ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας. Τρίψτε απαλά το scrub στο δέρμα σας για έως και 30 δευτερόλεπτα και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Έπειτα, βάλτε ενυδατική για να κλειδώσετε την υγρασία στο δέρμα.

Δημιουργήστε ένα εύκολο εμποτισμό βρώμης για να ηρεμήσετε το δέρμα σας

Δέστε ένα φλιτζάνι βρώμη στη βρύση της μπανιέρας με καλσόν και περάστε το νερό του μπάνιου σας μέσα από αυτό. Το νερό θα πάρει ορισμένες από τις καταπραϋντικές ικανότητες του δημητριακού και θα σας ανακουφίσει από την ξηροδερμία, ακόμα και από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας.

Κάντε απολέπιση στο πρόσωπό σας με μια σπιτική μάσκα μελιού-βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης κάνει επίσης ένα υπέροχο απολεπιστικό ή μάσκα. Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας βρώμη με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για να κάνετε απολέπιση και να το ξεπλύνετε αμέσως ή να το αφήσετε για 15 έως 20 λεπτά ως καταπραϋντική, ενυδατική μάσκα.

Εφαρμόστε λάδι καρύδας πριν τον ύπνο

Για σκασμένες φτέρνες και χέρια, απλώστε το λάδι και μετά φορέστε χοντρές κάλτσες ή γάντια. Το λάδι καρύδας γίνεται στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, συνεπώς βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας.

Χρησιμοποιήστε κομπρέσες γάλακτος για ερεθισμένο δέρμα

Το γάλα έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχει επίσης γαλακτικό οξύ, ένα ήπιο, φυσικό απολεπιστικό. Είναι ένα από τα ασφαλέστερα οξέα για το ευαίσθητο δέρμα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για να φτιάξετε μια κομπρέσα γάλακτος, μουσκέψτε ένα καθαρό πανί σε ένα μπολ με δροσερό γάλα και κρατήστε το πάνω από τις ξηρές περιοχές για 5-10 λεπτά.

Το τσάι μπορεί να καταπραΰνει τη φλεγμονή

Αν πίνετε ήδη τσάι, ίσως μπορείτε να βρείτε άλλες χρήσεις για τα φακελάκια τσαγιού που έχετε στο ντουλάπι σας. Αφού κρυώσει σχετικά, βάλτε ένα φακελάκι τσαγιού πάνω στην ερεθισμένη περιοχή για να ανακουφιστείτε από δυσάρεστα συμπτώματα. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με πράσινο τσάι και χαμομήλι. Το χαμομήλι, ειδικά, είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα