Η ΑΝΕΚ LINES, ‘’λειτουργώντας με γνώμονα την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο’’, πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Μαΐου, με επιτυχία, την 20η Εθελοντική Αιμοδοσία, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στα Χανιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Ν. Χανίων «Ο Άγ.Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στο κάλεσμα της ΑΝΕΚ, ανταποκρίθηκαν εθελοντές αιμοδότες, από την τοπική κοινωνία, πληρώματα και εργαζόμενοι της εταιρείας. Αποτέλεσμα η συγκέντρωση 40 μονάδων αίματος, πολύτιμων για τις ανάγκες συνανθρώπων μας, όπως τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, οι αιμοκαθαρόμενοι, οι πάσχοντες από αιματολογικές νόσους  κλπ.

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που ο κόσμος ως #miaomada ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της ΑΝΕΚ, καταδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η προσφορά είναι στο αίμα μας. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο δεν έχει ηλικία, ούτε εποχή. Είναι στάση ζωής. Και η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη μορφή αλληλεγγύης, την οποία η ΑΝΕΚ στηρίζει έμπρακτα και αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια”.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών "Άγιος Ιωάννης", Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε: «Η αιμοδοσία είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, μια πράξη αλτρουισμού και η υπέρτατη προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΑΝΕΚ LINES που στηρίζει για πολλοστή φορά έμπρακτα το έργο μας και συμβάλλει καταλυτικά στην κινητοποίηση του κοινού».

Ο Ειδικευόμενος ιατρός Γενικής Ιατρικής κος Βερυκάκης Χαρίτων πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε την ANEK LINES  που στηρίζει  ουσιαστικά την εθελοντική αιμοδοσία, η οποία αποτελεί δώρο ζωής για τον συνάνθρωπο. Ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες 18- 67 ετών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Η εθελοντική αιμοδοσία, είναι ακίνδυνη, διαρκεί μόνον 10 λεπτά και ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό.».

Σταθερός υποστηρικτής της εθελοντικής αιμοδοσίας ο γνωστός σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο οποίος επιμελήθηκε το σποτ της εκδήλωσης (https://vimeo.com/825343138/f8114e2406?share=copy )

Επίσης, ο δημοφιλής Λευτέρης του ΣΑΣΜΟΥ Γιώργος Γεροντιδάκης και η αγαπητή κα Καίτη της “Μουρμούρας” Κλέλια Ρένεση, στήριξαν με ιδιαίτερη ζέση, μέσα από τους social λογαριασμούς τους, την καμπάνια ενημέρωσης - πρόσκλησης συμμετοχής στην  αιμοδοσία.

Η ANEK LINES,  μετατρέποντας μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία την αγάπη προς τον συνάνθρωπο σε πράξη ζωής, συνεχίζει με το ανθρώπινο πρόσωπό της να γράφει τη δική της ιστορία και να προσφέρει από καρδιάς στην Κρήτη και στους ανθρώπους της’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA
Πολλαπλούν μυέλωμα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια
"Ευαγγελισμός": Επεισόδιο μεταξύ του υποδιοικητή και γιατρών στην εφημερία