"Οι πανδημίες έρχονται ξανά και ξανά, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ζει ο πλανήτης συνέχεια και για το λόγο αυτό τα συστήματα υγείας πρέπει να είναι έτοιμα", είπε την Παρασκευή ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και παθολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερεότι Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, ώστε να οχυρωθούμε και να είμαστε έτοιμοι. "Πρόκειται για μια άσκηση επί χάρου, έτσι ώστε αν έρθει η πανδημία να είμαστε έτοιμοι".

Ο καθηγητής παρομοίασε τη νόσο Χ με τους σεισμούς σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει "ωστόσο, τα κτίρια τα χτίζουμε με βάση αντισεισμικούς κανόνες. "Έτσι πρέπει να ετοιμάσουμε και το σύστημα Υγείας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα, αν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση της φονικής νόσου, ο κ. Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι παραμένει άγνωστο ωστόσο το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια "ζωονόσο που βρίσκεται στα ζώα εκατομμύρια χρόνια, με τα χρόνια προσαρμόζεται καλύτερα και μεταδίδεται στον άνθρωπο".

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι κατάλληλες τροφές για κάθε δεκαετία της ζωής
Η Allergan Aesthetics ηγείται παγκόσμιας πρωτοβουλίας με επίκεντρο την "Αισθητική και το Ήθος"
Νοσοκομεία: Φεύγουν 6.000 συμβασιούχοι, έρχονται εργολάβοι και μπράβοι...