Τη συμμετοχή της στο Μεσογειακό Συνέδριο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής – MEDomfs 2023, ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ΕΕΣΓΠΧ). 

Το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό της Κύπρου κατά το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου 2023, υπό τον γενικό τίτλο «Η Ψηφιακή Εξέλιξη στη Στοματική και ΓναθοπροσωπικήΧειρουργική», διοργανώνεται από την Κυπριακή Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (CYAOMS).

Με άνω των 20 διακεκριμένων επιστημόνων από περισσότερες από έξι μεσογειακές χώρες να δίνουν το παρών ως ομιλητές (Keynote Speakers), μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της ΕΕΣΓΠΧ Δρ. Δρ Αναστάσιος Ι. Μυλωνάς παρουσιάζοντας διάλεξη με θέμα “Change of strategy in surgical treatment of benign parotid tumors: a reasonable shift or an overestimated attitude?” (Αλλαγή στρατηγικής στ χειρουργική θεραπεία των καλοήθων όγκων της παρωτίδας: μία λογική αλλαγή ή μία υπερεκτιμημένη στάση;), το MEDomfs 2023 αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τον κλάδο των Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών.

H Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής θα έχει ενεργό συμμετοχή στο Συνέδριο, με διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης που θα συντονίζει ο Πρόεδρός της Δρ. Δρ Αναστάσιος Ι. Μυλωνάς, σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την Ειδικότητα (Current trends in Oral and Maxillofacial Surgery), και ατζέντα η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:

Α) Tongue cancer: current concepts of management [Καρκίνος της γλώσσας: τρέχουσες έννοιες αντιμετώπισης] (Καθ. Κωνσταντίνος Βαχτσεβάνος).

Β) Benign osteolytic lesions of the jaws in children [Καλοήθεις οστεολυτικές βλάβες των γνάθων στα παιδιά] (Αν. Καθ. Νάντια Θεολόγη-Λυγιδάκη).

Γ) Role of the maxillofacial surgeon in the multidisciplinary management of skin cancer [Ο ρόλος  του γναθοπροσωπικού χειρουργού στη διεπιστημονική αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος] (Δρ. Αθανάσιος Κυργίδης).

Δ) Contemporary views and trends of minimally invasive surgery for treating internal derangements of the TMJ [Σύγχρονες απόψεις και τάσεις της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής για τη θεραπεία εσωτερικών διαταραχών/αποδιοργανώσεων της Κροταφογαθικής Διάρθρωσης] (Δρ. Δρ. Αναστάσιος Ι. Μυλωνάς)

Με αφορμή τη διεξαγωγή του MEDomfs 2023 και τη συμμετοχή της ΕΕΣΓΠΧ, ο πρόεδρος Δρ.Δρ Αναστάσιος Ι. Μυλωνάς δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στο Μεσογειακό Συνέδριο Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής που δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών μεταξύ διακεκριμένων και αξιόλογων συναδέλφων των χωρών της Μεσογείου και της Ευρώπης. Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης, γνωριμίας και ενημέρωσης της κοινότητας για όλα τα νεότερα και τις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν στην Ειδικότητά μας, γι’ αυτό καλούμε τα μέλη μας να λάβουν μέρος και να ωφεληθούν από το Συνέδριο αυτό. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργανώτρια Κυπριακή Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής». 

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κρανιο-Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής [European Association for CranioMaxillo Facial Surgery (EACMFS)] και οι συμμετέχοντες θα έχουν εκτός των άλλων και την ευκαιρία της διεθνούς επικοινωνίας και δικτύωσης. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν επίσης καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες που εξελίσσουν την εξάσκηση της Ειδικότητας προς όφελος των ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Αθλητική καρδιά''
Τροφές που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος «Ostex»