Η χώρα μας φιλοξενεί το 15ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Το συνέδριο SERGS 2023, η επίσημη Διεθνής Ετήσια Συνάντηση της Εταιρείας της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής, αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή σκηνή στον τομέα της έρευνας και της πρακτικής της ρομποτικής τεχνολογίας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι κορυφαίοι ρομποτικοί χειρουργοί της Ευρώπης περιλαμβάνει διαλέξεις για τις νέες εξελίξεις στη ρομποτική που εφαρμόζεται παγκοσμίως στα γυναικολογικά χειρουργεία για κακοήθεις παθήσεις και μεταμόσχευση μήτρας, καθώς και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI), τα μεγάλα δεδομένα (Big Data) και την εξέλιξη της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και του Metaverse στη χειρουργική εκπαίδευση και στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική πράξη.

Η ρομποτική χειρουργική βελτιώνει τις χειρουργικές επιδόσεις χωρίς να αυξάνει τον χρόνο επέμβασης, ελαχιστοποιεί την απώλεια αίματος και τις ενδο- ή μετεγχειρητικές επιπλοκές, ενώ μειώνει την ανάγκη επαναφοράς στην κοιλιακή χειρουργική.

Το συνέδριο, που συν-προεδρεύει η Δρ. Βασιλική Χατζηραφαήλ και οργανώνεται από την εταιρεία CONVIN (PCO) εφαρμόζει πρακτικές βιώσιμων εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο δε της κοινωνικής ευθύνης του συνεδρίου θα υποστηριχτεί το Emfasis Foundation που μέσω των καινοτόμων αρχών του Social Streetwork στηρίζει, ανακουφίζει και ενδυναμώνει άτομα που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη