Ερευνητές του New York University σχεδίασαν νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να διαβάσει σημειώσεις από γιατρούς, να βοηθήσει στη διάγνωση ασθενών και να υπολογίσει τη διάρκεια της νοσηλείας.

Η νέα έρευνα στο Nature, αναφέρει ότι το νέο πρόγραμμα NYUTron, μπορούσε να προβλέπει το 80% των ασθενών που επανεισήχθησαν.
Ερευνητής σημειώνει ότι προγράμματα σαν το NYUTron μπορούν να θέτουν σε επιφυλακή τους παρόχους περίθαλψης σε πραγματικό χρόνο σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επανεισαγωγή ασθενών.

Ο Jiang επίσης είπε οτι το NYUTron θα μπορούσε να επιταχύνει τη ροή του φόρτου εργασίας και να επιτρέπει στους ασθενείς να έχουν περισσότερο χρόνο ομιλίας με τους ασθενείς.

Το NYUTron επίσης εντόπισε το 85% αυτών που πέθαναν στο νοσοκομείο και μπορούσε να υπολογίσει το 79% της διάρκειας νοσηλείας.

Ο Εric Oermann δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τέτοια προγράμματα κάνουν την ανάπτυξη ''έξυπνων νοσοκομείων'' πραγματικότητα. Καθώς το NYUTron διαβάζει πληροφορίες που λαμβάνονται απευθείας από ηλεκτρονικά αρχεία υγείας τα προγνωστικά μοντέλα μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν και γρήγορα να εφαρμοστούν στο σύστημα υγείας.

Πηγές:
Nature,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα