Στη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την αγορά παροχής υπηρεσιών διάθεσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού covid-19 και των αναλωσίμων τους (Εμβόλια, Υπηρεσίες αποθήκευσης, -Υπηρεσίες οδικών μεταφορών)  στα εμβολιαστικά κέντρα της επικράτειας, προχώρησε η Εθνική Αρχή Κρατικών Προμηθειών στις 8/6/2023. Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.302.326,04 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. 

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, η χρονική διάρκεια  της συμφωνίας πλαίσιο ορίζεται στο ένα έτος, από την υπογραφή αυτής, με δυνατότητα της αναθέτουσας αρχής να παρατείνει μονομερώς για έξι (6) μήνες, ανεξαρτήτως του εάν έχει ενεργοποιήσει ή όχι το παραπάνω αναφερόμενο δικαίωμα προαίρεσης.ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις, κοινοπραξίες, συνεταιρισμοί.

Κριτήρια Επιλογής:
Οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης της παρούσας συμφωνίας-πλαίσιο απαιτείται να ασκούν δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο της παρεχόμενης υπηρεσίας. Οι οικονομικοί φορείς που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα επαγγελματικά μητρώα ή εμπορικά μητρώα που τηρούνται στο κράτος εγκατάστασής τους ή να ικανοποιούν οποιαδήποτε άλλη απαίτηση ορίζεται στο Παράρτημα XI του Προσαρτήματος Α΄ του ν. 4412/2016. Εφόσον οι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ειδική έγκριση ή να είναι μέλη συγκεκριμένου οργανισμού για να μπορούν να παράσχουν τη σχετική υπηρεσία στη χώρα καταγωγής τους, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να τους ζητεί να αποδείξουν ότι διαθέτουν την έγκριση αυτή ή ότι είναι μέλη του εν λόγω οργανισμού ή να τους καλέσει να προβούν σε ένορκη δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου σχετικά με την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια: Όσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται επί ποινή απόρριψης να διαθέτουν «ειδικό» ετήσιο κύκλο εργασιών δραστηριοτήτων στον τομέα των υπηρεσιών συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ), για το οποίο υποβάλλουν προσφορά, κατά τις τρεις (3) τελευταίες πριν το διαγωνισμό οικονομικές χρήσεις (2020, 2021 και 2022).

Τόπος κατάθεσης προσφορών θα είναι η  διαδικτυακή πύλη www. eprocurement.gov.gr και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών η Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.  

Σε περίπτωση προσφυγών, αρμόδιο όργανο εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών είναι η Ενιαία Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ.),  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη