Φουντώνει η κόντρα για το ποιος τελικά είναι αρμόδιος για τη διενέργεια των rapid tests. Το Συντονιστικό Όργανο φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τις ενέργειες της ΠΟΣΙΠΥ και του ΣΙΔΕΙΔΕΛ αναφορικά με την μη διενέργεια των rapid tests (είτε αφορά τον Covid 19, είτε τον H1N1, είτε το strep test, είτε τα chlamydia test κλπ) από τα φαρμακεία. Πρόκειται, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, για αμιγώς ιατρικές πράξεις, και άρα κατά το Συντονιστικό Οργανο αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία το να πραγματοποιούνται εξετάσεις σε μη αδειοδοτημένους ιατρικούς φορείς Π.Φ.Υ.

Θυμίζουμε ότι το Συντονιστικό Όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει αποστείλει επιστολή από τις 27/04/2023 όπου ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας να καταργήσει τη δυνατότητα διενέργειας rapid test για τον κορωνοϊό από τα φαρμακεία, αφού πλέον δεν συντρέχει καμία επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιούνται από μη αδειοδοτημένους φορείς τέτοιου είδους εξετάσεις. 

Πάντως, μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο, ιδίως σε προεκλογική περίοδο το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση. Αλλά και πάλι κανείς δεν ξέρει...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια